NB I

Marco Rossi a bírót hibáztatja

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bp. Honvéd – Debrecen 3-3

Marco Rossi, Honvéd: – Nagyon nehéz úgy játszani, ha a döntéseknek a nagy része az a mi sérelmünkre van. A játékvezető ezen a mérkőzésen nem fogott ki jó napot, mi jól játszottunk, és megérdemeltük volna a győzelmet.

Kondás Elemér, DVSC: – Bíztunk az utolsó pillanatig abban, hogy ki tudunk egyenlíteni, nagyon sokat tettek a srácok érte. Vétettünk hibákat a mérkőzés elején, amiből hátrányba kerültünk, de itt a végén visszahoztuk. Kijöttünk a második félidőre és kaptunk egy gólt, pedig úgy mentünk be az öltözőre, hogy rendbe lettünk volna. A szabadrúgásgól után már sokkal nehezebb volt, de feljöttünk, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy legalább egy ikszre ki tudjuk hozni.


Puskás Akadémia – Paks 1-0

Robert Jarni, Puskás FC: – Pontosan ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk. A Paksot jól feltérképeztük, tisztában voltunk az erényeivel. Meg kell dicsérni a játékosokat, annak ellenére, hogy az első játékrészben nem futballoztak annyira jól, mint a szünetet követő időszakban. Jó néhány veszélyes kontrát vezettünk, de az is igaz, hogy ellenfelünk a végén beszorított bennünket.

Csertői Aurél, Paks: – Akkor kaptunk gólt, amikor a legjobban futballoztunk. Mezőnyjátékban jók voltunk, de a kínálkozó lehetőségeinket nem tudtuk értékesíteni. Eljutottunk odáig, hogy Felcsúton mi futballozunk, az ellenfél pedig kontrázik, és ez fontos momentuma a játékunknak, csak sajnos nem mi nyertük a mérkőzést. Mindent megtettünk az egyenlítés megszerzéséért, de a hazaiak jól zártak, bennünk pedig nem volt meg az a plusz, és szerencsénk sem volt, ami ahhoz kellett volna, hogy legalább egy pontot megszerezzünk. Egyébként a gólt egy ki nem kényszerített hibából kaptuk, ami elkerülhető lett volna. Az nem biztos, hogy mi vagyunk a jobbik csapat, de hogy mi játszottunk jobban az igen, csak ezzel most nem mentünk sokra. Nem jött az eredmény.

(forrás: paksifc.hu)


Vasas – Ferencváros 0-2

Simon Antal, Vasas: – A második félidőben nyolc olyan játékos volt a csapatban, akik kilencvennégyesek, vagy annál fiatalabbak. Úgy gondolom, hogy remekül helytálltak egy ilyen rutinos csapat ellen. Sajnos a rutin döntött, nem nagyon volt benne a mérkőzésnek abban a periódusában a gól, amikor kaptuk, a második félidő elején, de szerintem a csapat kitett magáért. Ez már a jelen csapata, de a Ferencváros még jelen pillanatban nagy falat volt.

Thomas Doll, FTC: – A szünetben nem nyilatkoztam pozitívan az öltözőben, a fiúk panaszkodtak is emiatt, de valakinek fel kellett ébresztenie a csapatot, és jelen pillanatban ez a személy én vagyok. Az első félidőben egy új rendszert próbáltunk ki, egy négy-négy-kettes felállást, és ehhez hozzá kellett szokniuk, de még egy kis bizonytalanság volt. A Vasas az elején nagyon jól hajtotta végre a feladatát, és nekünk nem sikerült mélyebben szabad játékost találni, tehát a dicséret a Vasasnak is jár.


Haladás – MTK 2-2

Mészöly Géza, Haladás: – Sok minden kavarog még a fejemben, néhány mondat erejéig azért voltam bent az öltözőben, sajnálom a fiúkat, vigasztaltam őket. Tudtuk, hogy kettő-nullnál még nincs vége, mégis hiba, hogy a mi szabadrúgásunkból jött az MTK-kontra és gól, ezzel jöttek fel lélektanilag az ő szempontjukból nagyon jókor. Százszázalékos ziccereink voltak, Thomas Wilsé, Ugraié… Támadtunk, jó focit játszottunk, de ebből tanulnunk kell: könyörtelenül ki kell használni a lehetőségeinket, így ezt a döntetlent nagyon nehéz lenyelni. Biztató volt a játékunk, az MTK „helyzet nélkül” szerzett pontot. Büszkék lehetünk a futballunkra, ami látványos volt, de nagy árat fizettünk azért, mert nem rúgtuk meg a harmadik gólt, ezen két pontunk ment el. Sajnos Schimmer Szabolcs megsérült – sosem jó, ha védőt kell cserélni, így ez a kényszerű csere azért is rosszkor jött, mert éppen a középpályás védekezésen szerettem volna frissíteni.

László Csaba, MTK: – Gratulálok mindkét együttesnek, élvezetes meccs volt. Katasztrofális volt az első félidőnk, ilyen rosszul még egyszer nem játszhatunk. Kettőt is cseréltem a szünetben, támadóbbá váltunk, gólt és kapufát rúgtunk. Meg kell köszönni Hegedüsnek az egy pontot. Vállaltuk, hogy megpróbáljuk megszerezni az egyenlítőgólt, ezért nyíltunk ki ennyire. Nulla-kettő után jöttünk vissza a meccsbe, de ehhez nagyon kellett a kapusunk.

(forrás: haladasfc.hu)


Diósgyőr – Videoton 1-2

Bekő Balázs, DVTK: – Rúgtunk egy öngólt, aztán utána még egyet… Lesz időnk feldolgozni a vereséget, de egyelőre még én is az események hatása alatt vagyok. Nálunk volt a labda, birtokoltuk, de sajnos van ilyen a futballban, előfordul, beleestünk ebbe a hibába. Nagyon nehéz mit mondni egy ilyen mérkőzés után, amit normál körülmények között megnyerünk, így viszont egy pontot sem kaptunk. Nem emlékszem, hogy pályafutásom során éltem-e át hasonlót. Az első félidőben azt csináltuk, amit terveztünk, jól játszottunk, voltak helyzeteink, gólt is lőttünk. A másodikban biztosabban álltunk a lábunkon, nem ész nélkül, hanem ésszel szerettük volna növelni az előnyünket. Semmi jel nem mutatott arra, hogy a Videoton gólt tudna szerezni, ívelgetéssel próbálkoztak. A végére egyelőre nem tudok mit mondani, egy rossz döntéssel indult, ami sajnos benne van a futballban.

(forrás: dvtk.eu)

Bernard Casoni, Videoton: – Gratulálok a játékosoknak. Nagyon nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, és nehezen is indult, hiszen korán gólt kaptunk, ezért futnunk kellett az eredmény után, de végig szervezettek maradtunk, és ez végül kifizetődött. Úgy gondolom, hogy már a tizenegyes is meglehetősen szigorú döntés volt, a piros lapot most nem szeretném kommentálni. Ez az eredmény önbizalmat ad nekünk, ez hosszútávon igencsak jót tesz a csapatnak. Már a BATE elleni meccsen is jó volt a játékosok hozzáállása, most emberhátrányos helyzetben is jól reagált a csapat, és igencsak szükségünk volt erre a győzelemre.


Újpest – Békéscsaba 2-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Először is szeretnék gratulálni a játékosoknak, hiszen nem csak az eredményben mutatkozik meg a kitűnő munka, amit ma végeztek, hanem abban is, hogy mindkét félidő során rendkívül sok helyzetet sikerült kialakítanunk. Örülök, hogy ma is sikerült otthon tartani a három pontot, megérdemelt győzelemmel búcsúzunk szombat este. Az első félidőben a Békéscsaba meglepetésre igen agresszív futballt játszott, így megnehezítették a védelmünk dolgát. Szerencsére hamar felnőttünk a feladathoz, és az első gólunk után már képesek voltunk kézben tartani a mérkőzést. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki mindkét félidőben, és két gólt is szereztünk, Kálnoki Kis Dávid és Mihajlo Perovics révén tehát nyertünk, ezzel már tíz mérkőzés óta veretlen csapatunk. Sajnálom, hogy abból a temérdek helyzetből, amit kialakítottunk, nem sikerült több gólt szereznünk, de úgy gondolom, ez a szezon folytatásában nem lesz gond. Sok munka áll e mögött a két gól mögött is, és remélem, hogy a belefektetett erőfeszítés és energia kamatozni fog. Gratulálok a csapatomnak és kollégámnak pedig sok sikert kívánok a bajnokság további mérkőzésein.

(forrás: ujpestfc.hu)

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Nem tudtunk kilencven percen keresztül ugyanolyan magas szinten koncentrálni. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy az élvonalban egyetlen percre sem lankadhat a figyelmünk, a kihagyásainkat ma is gólokkal büntette az ellenfél. Bár vereséget szenvedtünk, összességben szervezetten futballoztunk, de látszik, hogy még kell némi idő, hogy teljesen felépítsük magunkat. Amikor felkerültünk, tudtuk, hogy az NB I nem lesz sétagalopp. A labdarúgóimmal is beszélgettem erről, de természetesen nem három vereséggel számoltunk. Persze tudom, hogy nincs sok idő az összeszokásra, minden héten pontokért lépünk pályára, így minél gyorsabban kellene javítani a hibáinkat. Bízom benne, hogy eljön az idő, amikor bármelyik ellenfelünkkel felvehetjük a versenyt.

Olvasói sztorik