NB I

Haladás: agyonnyert meccsen iksz

Remekül játszottak a szombathelyiek és két góllal vezettek az MTK ellen, de 2-2 lett a vége.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – MTK 2-2 (2-0)
Szombathely, 3200 néző. Játékvezető: Berke
Haladás: Király G. – Schimmer (Angyal, 65.), S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Th. Wils, Iszlai – Gosztonyi (Halmosi, 59.), Németh M. (Medgyes, 81.), Martínez – Ugrai. Edző: Mészöly Géza
MTK: Hegedüs L. – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai – Thiam, Vass Á. (Hrepka, a szünetben), Kanta J. – Strestík (Szatmári L., a szünetben), Varga Sz. – Torghelle (Ramos, 72.). Edző: László Csaba
Gólszerzők: Ugrai (14.), Jagodics M. (36.), illetve Hrepka (50.), Thiam (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnoki címvédő Videoton otthonában egy héttel ezelőtt egygólos győzelmet arató Haladás a kispesti vereséget feledtetni kívánó MTK ellen lépett pályára az élvonal harmadik fordulójában.

A hazaiak csapatkapitánya, Halmosi Péter két hete járomcsonttörést szenvedett, de a kispadra most már leülhetett, mert elkészült a speciális arcvédő maszkja. A vendégek nem nevezték be az új-zélandi U20-as világbajnokság társgólkirályát, a pénteken igazolt Mervó Bencét. A meccset a helyszínen tekintette meg a klubot kereső, szombathelyi illetőségű Bajner Bálint is.

Rögtön formás akcióval kezdtek a házigazdák, amelynek végén Ugrai lőtt 17 méterről, egy MTK-játékos beleért, a labdára Martínez startolt, nullszögből bevetődve kapura küldte, Hegedüs Lajosról kijött, a kipattanót Schimmer a kapufára lőtte. A hetedik percben hat szombathelyi játékos is kezezést reklamált, de Berke Balázs játékvezetőt nem sikerült meggyőzniük, elmaradt a büntető.

Sokkal szebben, jobban és agresszívebben játszott a Haladás, a nagyon bizonytalan MTK-nak sokáig momentuma sem volt. A 14. percben Németh Márió labdáját Iszlai Bence 18 méterről ellőtte, levágódott az egyik fővárosi játékos hátáról, Ugrai Roland lecsapott rá, és a tizenhatos vonaláról gyönyörűen a bal alsóba tekert (1-0).

A 21. percben Gosztonyi András labdáját Martínez a kapufára fejelte – óriási helyzet volt ez is. Egy perccel később Bosnjak éles szögből leadott lövését Hegedüs mentette. A folytatásban Németh Márió éles szögből lőtt, de a vendégek kapusa szögletre ütötte a labdát.

A 35. percben egy labdaszerzés után Torghelle 25 méterről kapura emelt. Király Gábor kint állt, de a labda a keresztléc fölé szállt. A túloldalon Németh Márió szögletét Jagodics Márk csúsztatta a bal alsó sarokba (2-0). A házigazdák a továbbiakban is fölényben játszottak, egy-két lehetőségük is volt, de az állás a szünetig már nem változott.

A szünet után teljesen más MTK tért vissza a pályára, sokkal pontosabban, gyorsabban, lendületesebben fociztak a vendégek. Előbb Varga Szabolcs bombázott a keresztlécre, majd Hrepka Ádám kapott remek kiugratást, lefutotta a védőjét, és a kimozduló Király Gábor mellett laposan a hálóba helyezett (2-1). Folyamatosan átrohant a hazaiakon az MTK. A szépítés után Bese Barnabás lapos passzát Torghelle a kapufa mellé lőtte.

A folytatásban is eseménydús volt a meccs: a 63. percben Ugrai vezette a labdát kapura, egy csellel két védőt is becsapott, majd 16 méterről fölé lőtt. Ezután Martínez adott kiváló labdát Ugrainak, aki 13 méterről lőtt, Hegedüs nagyot védett, a labda visszapattant Ugrai elé, másodszorra is megpróbálta, de ezt is elkapkodta, és az MTK hálóőre kivédte. A játékvezető Thiam kezezése felett is szemet hunyt – a második tizenegyest nem adta meg a Haladásnak.

A 74. percben Thomas Wils csapott le egy labdára rendkívül agresszíven, 15 méterre az MTK kapujától, hatalmas bombáját nagy bravúrral védte Hegedüs. A hajrában egy fővárosi szabadrúgás után a kapu előtti kavarodást követően Kanta József lőtt mellé 11 méterről. A kilencvenedik percben végleg eldönthette volna a Haladás: Martínez labdáját Thomas Wils lőtte kapura, de Hegedüs ismét nagyot védett.

Hegedüs egy perccel később is a helyén volt, amikor Ugrai egy szép szóló után, a védője szorításából kapura lőtt. A 93. percben jött a slusszpoén: egy MTK-kontra végén a jobbról érkező lapos beadást Thiam pörgette Király kapujába (2-2) – tudósított a haladasfc.hu.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás korábbi válogatott játékosa értékelte:

– A Haladás az első félidőben nagyon jól játszott, ilyen jó teljesítményt régen láttam a részükről, le a kalappal. Éppen ezért is nagy kár, hogy végül nem jött össze a három pont. Ami a második félidőben történt, olyat régen láttam, nehéz megmagyarázni. Reálisan nézve két góllal kellett volna nyerniük a hazaiaknak, de elég hamar rúgta a szépítőgólt a második felvonás elején az MTK. Fölénybe kerültek a vendégek, majd ismét kiegyenlítették vált a játék, és a Haladásnak is voltak helyzetei. A végeredmény az MTK-ra nézve hízelgő.

Olvasói sztorik