NB I

Megvan a Puskás első sikere

A felcsútiak hazai környezetben, Pekár László góljával győztek az eddig veretlen Paks ellen.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Puskás Akadémia – Paksi FC 1-0 (1-0)
Felcsút, 1300 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás FC: Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelics, Dinjar – Pintér B. (Polonkai, a szünetben), Márkvárt – Pauljevics, Lencse (Hudák, 89.), Pekár – Tischler (Sallai, a szünetben). Edző: Robert Jarni
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs (Fröhlich, 70.), Kecskés (Szakály D., 59.) – Könyves (Kővári, 59.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. Edző: Csertői Aurél
Gólszerző: Pekár (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az új bajnokságban még nyeretlen Puskás Akadémia a veretlen Őaksot fogadta az élvonal harmadik fordulójában, szombat este.

A hazaiak előtt adódott a meccs első nagy helyzete, de Pekár László beadását az ötösről Lencse László kevéssel a kapu mellé fejelte. A felcsútiak próbálták megvalósítani Robert Jarni vezetőedző elképzelését, és keményen letámadták a labdát birtokló ellenfelet. A 13. percben egy paksi hiba után Pekár bátran lőtt 18 méterről, nem sokkal a bal felső mellé. A folytatásban Könyves Norbert elől mentett nagyot Pekár a kapu torkában, majd a vetődő Pogacsics Krisztián védett nagyon Bertus Lajos fejesét – két komoly lehetősége is volt a vendégcsapatnak.

A 29. percben a paksi szabadrúgását követően Szabó János tisztán fejelhetett, de a keresztléc megmentette a hazaiakat a góltól. A folytatásban inkább a felcsútiak kapusának volt dolga, a negyvenedik percben mégis hátrányba került a Paks: Pauljevics indult meg a jobb szélen, két védőt is lerázott magáról, majd az alapvonal közeléből centerezett. Elment keresztbe a labda, a kivetődő Molnár Péter csak beleütni tudott, végül Pekár elé került a hosszú oldalon, ő pedig laposan a kapuba lőtt (1-0).

A második felvonás elején komoly zavart okozott a Puskás a vendégek tizenhatosán belül, de nem sikerült begyötörnie a labdát. Az 58. percben Sallai indult meg középen a vendégek kapuja felé, lövése lepattant egy védő lábáról, majd a lesen álló Lencséhez passzolt, aki Molnárt kicselezve a kapuba lőtt, de a bíró nem adta meg a gólt.

A 66. percben Szakály Dénest hozták helyzetbe, de kevéssel előző csapata kapuja mellé lőtt. A túloldalon Lencse tekert fölé a tizenhatos sarka közeléből. A hajrában némileg beszorultak a hazaiak, de Bartha László lövését blokkolták, cserébe a paksiak Polonkai kapáslövésébe álltak bele. Sallai a földre került a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt.

A hosszabbítás perceiben előbb Kulcsár Dávid fejelt fölé, majd Bartha sarkáról perdült a kapu fölé a labda. A meccset egy góllal a hazaiak nyerték meg – tudósított a Puskás Akadémia honlapja.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Hartyáni Gábor, a Videoton és a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője értékelte:

Nagyon jól felkészült a Puskás a paksiak játékából, nem ment bele a nyílt fociba, inkább zárt védekezésből próbált kontrázni, és ezt nagyon jól csinálta. Ezt kellett tennie, mert tudvalevő, hogy a Paks az egyik leglabdabiztosabb csapat az NB I-ben. A harmadik percben már helyzetet teremtett egy kontrából a hazai csapat, később mezőnyfölénybe került a Paks, de a szünet előtt a Puskás megszerezte a vezetést.

A második felvonás is hasonlóan alakult, mindkét oldalon adódtak helyzetek, a vendégek meddő fölénye viszont már nem volt akkora, mint a szünet előtt. Okos, taktikus játékkal, a helyzeteit jobban kihasználva megérdemelten győztek a felcsútiak, mert nagyon fegyelmezetten, zártan védekeztek, nem mentek bele abba, amibe a paksiak kényszerítették volna őket.

Olvasói sztorik