NB I

Stopirára fáj a foga a Vasasnak

Egy szerb középcsatár és egy montenegrói középpályás érkezett az újonc angyalföldiekhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A 27 éves szerb középcsatár, Vojiszlav Ubiparip, valamint a 24 éves montenegrói középpályás, Marko Vukaszovics is az újonc Vasas FC csapatában folytatja pályafutását. Előbbivel egy-, utóbbival kétéves szerződést kötöttek – írja a klub honlapja.

Ubiparip az elmúlt négy és fél idényt a lengyel bajnoki címvédő Lech Poznań csapatában töltötte. Az újvidéki születésű középcsatár pályafutását az FK Vojvodinánál kezdte, aztán két év alatt négy csapatnál is eltöltött fél-fél évet kölcsönben. Utolsó kölcsön-állomáshelyén – a Zlatibor Voda Horgosban – 13 meccsen 10 gólt ért el. 2008 és 2010 között a Szpartak Subotica támadója volt, 69-szer lépett pályára és 21-szer volt eredményes.

2011-ben szemet vetett rá a Lech Poznań. Ott 58 találkozón 12-szer talált az ellenfelek hálójába. 2010-ben tagja volt a szerb U21-es válogatottnak. Jelenleg szabadon igazolható volt. Ő annyiban nem ismeretlen hazánkban, hogy az ügyeit évek óta a részben magyar F-Group menedzseriroda intézi.

Marko Vukaszovics montenegrói állampolgár, 2013 óta a Kecskemét NB I-es csapatát erősítette, ahol ötven találkozón lépett pályára és három gólt szerzett, sokan az alföldi lila-fehérek egyik legpiacképesebb játékosának tartották.

Vancsa Miklós ügyvezető reagált a sajtóban megjelent pénteki hírre, miszerint tárgyalnak Stopirával, a zöld-foki szigeteki hátvéddel, aki 2012 és 2015 között a Videotont erősítette.

„Szeretnénk a 27 éves játékost a sorainkban tudni. Jövő héten eldől a sorsa. Rajtuk kívül további minőségi labdarúgókkal kívánjuk megerősíteni a keretet. A lehetőségek miatt külföldiekkel, mivel magyar kiemelkedő focisták jelenleg már nincsenek a piacon. Az első három forduló tapasztalatai, a bajnokság erőssége, a 12-es mezőny szűkössége és az NB I-es tagság magas tétje miatt döntöttünk így” – emelte ki az ügyvezető.

Olvasói sztorik