NB I

Böde-duplával Vasas-verés

A Ferencváros magabiztos, kétgólos győzelmet aratott a nyeretlen angyalföldiek otthonában.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Vasas FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
Illovszky-stadion, játékvezető: Kassai
Vasas: Nagy G. – Hangya, Grúz, Debreceni, Osváth – Vida, Adamovics (Ádám M., 73.) – Berecz, Lázok, Remili (Murka, 84.) – Kenesei (Novák Cs., 64.). Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
FTC: Dibusz – Dilaver, Leandro, Nalepa, Ramirez – Nagy Á., Somalia – Gera, Hajnal (Radó, 64.), Lamah (Gyömbér, 73.) – Böde (Busai, 79.). Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Böde (48., 58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A nullapontos újonc Vasas a tökéletesen rajtoló Ferencvárost látta vendégül az élvonal harmadik fordulójának szombat esti meccsén.

A 17. percben Hajnal Tamás kísérletét védte Nagy Gergely. Hat perccel később Böde Dániel kiváló kiugratást kapott, mintegy öt méterről lőhetett volna kapura, de a becsúszó Osváth az utolsó pillanatban mentett. A 34. percben Kenesei Krisztián szabadrúgása a kapufa mellé szállt. A hajrában Böde Dániel a tizenhatoson belül fejjel Lamah elé továbbított, de a hatméteres lövést Nagy lábbal védte.

Az első félidőben a játékra és az iramra nem lehetett panasz, bár sok helyzetet nem jegyezhettünk fel. Ahogy várni lehetett, a Fradi birtokolta többet a labdát, több lehetőséget dolgozott ki, a házigazdák pedig az ellencsapásokra rendezkedtek be.

A szünet után Lamah labdáját Nagy Ádám laposan adta középre, a kapu előtt a becsúszó Gera Zoltán lemaradt róla, de Böde Dániel a hálóba lőtt (0-1). Tíz perccel később Dilaver beívelését Böde fejelte a kapuba (0-2). Teljesen beszorultak az angyalföldiek, a 63. percben egy ferencvárosi akció végén Hajnal lőtt mellé.

A zöld-fehérek ezzel továbbra is százszázalékosak, míg az angyalföldieknek ez volt a harmadik vereségük. A Ferencváros tavaly október 4. óta nem talált legyőzőre a bajnokságban, veretlenségi sorozata immár 23 mérkőzés óta tart.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte:

Támadó felfogásban játszottak a csapatok, de nem változtattak az alapszerkezetükön. A Vasas ezúttal is a 4-2-3-1-es felállást választotta, meglepő volt Kenesei Krisztián játéka, bár nem okozott csalódást. A Ferencváros 4-1-4-1-es összetételben futballozott, bár Lamah ma szabadabban mozgott, majdnem második éket játszott, és Hajnal Tamás is nagyobb szabadságfokkal játszott. Meglepő volt és nagyon tetszett Varga Roland helyett Nagy Ádám játéka, aki nagyon gyorsan, ügyesen, harcosan focizott.

A Ferencváros továbbra is Magyarország egyik legjobb csapata, és továbbra is állítom, hogy nemzetközi szinten fog játszani, ha jó formába kerül. Ennek ellenére ma az első félidőben csak tíz percig voltak egyértelmű fölényben, mert a Vasas tartotta velük a lépést, bátran játszott, és nem bunkerfutballt mutatott be. Az angyalföldiek még nem nagyon tudtak felkészülni az NB I-re, bár sok rutinos játékosuk van, és taktikusabbak voltak most, mint egy hete, az Újpest ellen.

Már az első felvonásban is voltak lehetőségei az FTC-nek, aztán a másodikban egyértelműen jobban, taktikusabban, agresszívabban játszottak. Lassacskán Hajnal is egyre jobb formába kerül a sérülése után, Gera és Dilaver is jól teljesített, vagyis a jobb csapat megérdemelten nyert, és még hozzátenném, hogy a második félidőben a pontrúgásaik is veszélyesebbek voltak.

Ahogy elhangzott: a Vasasnak most még nagy falat ez a masszívan, kemény passzokkal futballozó Fradi. Nagyon fájó, hogy kiestek a kupából, de még nincs olyan formában a csapat, hogy azt mondhassuk egy párharc előtt, hogy 70-80 százalék esélyük van nemzetközi szinten.

Olvasói sztorik