NB I

A címvédő az ezüstérmes ellen

Két és fél hónapon belül negyedszer is megmérkőzik egymással a Videoton és a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A címvédő Videoton és az előző idényben ezüstérmes, jelenleg listavezető Ferencváros székesfehérvári összecsapása ígérkezik az egyik legérdekesebb találkozónak az OTP Bank Liga hétvégi negyedik fordulójában.

A Videoton szerdán búcsúzott a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében, miután 2-1-es összesítéssel alulmaradt a fehérorosz BATE Boriszovval szemben, ugyanakkor a második számú kontinentális kupasorozatban, az Európa Ligában még küzdhet a csoportkörbe jutásért.

A bajnokságban döcögve indult el a fehérvári együttes szekere. Két vereség után múlt héten a Diósgyőr vendégeként – az utolsó pillanatokban szerzett gólokkal – elért 2-1-es sikerrel gyűjtött először pontokat a csapat, amely most szombaton a zöld-fehéreket fogadja. A Ferencváros ezzel szemben kiválóan rajtolt, százszázalékos mérleggel áll a tabella élén, ráadásul három meccsen csupán egy gólt kapott.

Érdekesség, hogy két és fél hónapon belül immár negyedik alkalommal találkozik egymással a két hazai élcsapat: a Magyar Kupa-döntőben, a bajnokságban és a Szuperkupa-mérkőzésen is az FTC győzött.

A második helyen álló Újpesthez ezúttal a Puskás Akadémia látogat, míg a harmadik pozíciót elfoglaló Bp. Honvédra paksi vendégszereplés vár. Az élvonalba visszajutott, pont nélkül álló csapatok csatájában a sereghajtó Békéscsaba a Vasast látja vendégül, míg az Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában a norvég Rosenborg ellen elvérzett Debrecen a Szombathelyi Haladással játszik hazai pályán az egyetlen vasárnapi mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Augusztus 8. szombat

18 óra: Békéscsaba 1912 Előre – Vasas FC, játékvezető: Szabó Zs.

18 óra: Paksi FC– Bp. Honvéd, játékvezető: Bognár T.

18 óra: Újpest FC – Puskás Akadémia, játékvezető: Pintér Cs.

18 óra: MTK – Diósgyőri VTK (Illovszky-stadion), játékvezető: Erdős (TV: Duna World)

20.30: Videoton FC – Ferencvárosi TC, játékvezető: Andó-Szabó (TV: Duna World)

Augusztus 9. vasárnap

20.15: Debreceni VSC-TEVA – Szombathelyi Swietelsky-Haladás (TV: M4), játékvezető: Vad II

Olvasói sztorik