NB I

MLSZ: 800 ezret fizethet az Újpest

A szurkolók többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága augusztus 6-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

Az OTP Bank Liga harmadik fordulója után a fegyelmi bizottságnak egyetlen klubra vonatkozóan kellett súlyosan elmarasztaló határozatot hoznia. Az Újpest FC esetében ismételten kirívó sportszerűtlenségek sora miatt szabott ki pénzbüntetést a fegyelmi testület.

Az Újpest–Békéscsaba mérkőzésen a hazai szurkolók egy részétől, az előző két bajnoki fordulóhoz hasonlóan, ismételten kirívó sportszerűtlenség volt tapasztalható. Elmaradt a klub hatékony intézkedése a múlt heti büntetést követően, ezért 800 ezer forintos bírságot kellett kiszabnia a bizottságnak. Az újpesti szurkolók a mérkőzésen többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet, egy sportegyesület elnökét, valamint trágár, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik országgal kapcsolatban.

Az elmúlt hétvégén megkezdődtek a küzdelmek az alsóbb osztályú bajnokságokban is. A mérkőzések többségükben sportszerű keretek között zajlottak, bár – mindhárom bajnoki osztályban – néhány klub esetében kisebb súlyú fegyelmi vétségek és rendezési hiányosságok okán írásbeli figyelmeztetést adott a bizottság.

OTP Bank Liga

Az Újpest–Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet – szurkolóinak megbotránkoztató magatartása, más sportszervezet, más sportszervezet elnökének a szidalmazása, becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok kiabálása miatt – 800 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Vasas–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast – szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél, illetve más sportszervezet szidalmazása) miatt – írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

A Diósgyőr–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezetet – szurkolóinak megbotránkoztató magatartása, az ellenfél szidalmazása miatt – írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

NB II

A Kisvárda–Csákvár mérkőzéssel kapcsolatban Kisvárdát – szurkolói részéről szotyolás zacskó játéktérre dobása, valamint megbotránkoztató magatartása, a játékvezető szidalmazása miatt – írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

A Szigetszentmiklós–Zalaegerszeg mérkőzéssel kapcsolatban ZTE-t – szurkolóinak megbotránkoztató magatartása, más sportszervezetek szidalmazása miatt – írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

NB III

A Somoskőújfalu–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Somoskőújfalu SE-t a nézők tájékoztatására vonatkozó előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

A Kozármisleny–Komló mérkőzéssel kapcsolatban a Kozármislenyt rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítették, a Komlót szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a soron következő idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezték.

A Tállya–Cigánd mérkőzéssel kapcsolatban a Tállya KST-t – a beléptetésre és a nézők tájékoztatására vonatkozó előírások megsértéséért – írásbeli figyelmeztetésben részesítették.

A Nyíregyháza–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát – rendezési hiányosságok, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató magatartás miatt – 50 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Dabas–Újbuda mérkőzéssel kapcsolatban a Dabast – a rend nem megfelelő biztosításáért (az asszisztenseket öngyújtóval, illetve sörös dobozzal megdobták), továbbá a játékvezetői öltözőre vonatkozó előírások megsértéséért – a soron következő 2 hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére kötelezik.

Olvasói sztorik