NB I

Bővül az újpesti stadion befogadóképessége

Az épületek felújításával kezdődik majd a rekonstrukció, utána kerülnek sorra a lelátórészek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Minden Újpest-szurkolót érdekelnek a Szusza Ferenc Stadion felújításának, átalakításának részletei. Rengeteg kérdést kapott ezzel kapcsolatban különböző csatornákon az ujpest1885.hu szurkolói oldal, amely felvette a kapcsolatot az illetékesekkel. A múlt héten küldött kérdéseikre szerdán megérkeztek a válaszok a Nemzeti Sportközpontok titkárságáról.

Az anyagból kiderül, hogy a közbeszerzési eljárás kimenetelétől függ a kivitelezés megkezdésének időpontja. A jelenlegi ütemezés szerint a várható kezdése október 30., a várható befejezés pedig 2016. március 31.

A munkálatok a Megyeri út felőli fejépület részleges felújításával kezdődnek, ezt követi majd a Megyeri úti bejárati épületek, illetve a Labdarúgó utcai bejárati épület felújítása. Sor kerül a lelátók és a beléptetőrendszer átalakítására, illetve szünetmentes áramforrás telepítésére is.

A klub kérésének megfelelően a hazai szurkolók a Megyeri út felőli kapu mögötti C-lelátórészen, a vendégdrukkerek pedig a Labdarúgó utca felőli D-lelátón kerülnek elhelyezésre az átalakítást követően, vagyis helycsere történik.

Az elbontandó és új szerkezetben megépülő A-tribünön vadonatúj székek lesznek, a létesítmény többi részén pótlások történnek. Az átalakítást követően minden szektor teljesen székezett lesz. A mostanihoz hasonlóan az MLSZ Infrastruktúra szabályzata szerinti A-kategóriás létesítmény lesz a Szusza-stadion, tehát a besorolása nem változik.

A világítás felújítása körülbelül két hónappal ezelőtt elkészült. A tájékoztatási anyagból az is kiderül, hogy a tervek szerint a stadion új befogadási képessége 13 224 fő lesz.

Olvasói sztorik