NB I

15 milliót kérnek az újpesti stadionért

A belga tulajdonos, Roderick Duchatelet a korábbinál kedvezőbb feltételeket szeretne kicsikarni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Évi 15 millió forinton mehet a huzavona az Újpest FC és a Nemzeti Sportközpontok (NSK) között. A Blikkszerdán írt arról, hogy a 130 esztendős lila-fehér klub elhagyhatja a Szusza Ferenc Stadiont, amely 93 éve az otthona, és a Vasas angyalföldi létesítményében rendezheti „hazai” találkozóit. Roderick Duchatelet tulajdonos ugyanis egyelőre nem tudott megegyezni az NSK-val az októberben lejáró bérleti szerződés meghosszabbításáról.

Az Újpest éves szinten legalább 800 millió forintos költségvetésből gazdálkodik, és a napilap információja szerint ennek elenyésző része a létesítmény bérleti díja.

– A focicsapat évente körülbelül 15 millió forintot fizet a Szusza-stadion használatáért – árulta el egy klubhoz közeli forrás. A híresztelések szerint Duchatelet szeretne lefaragni a bérleti díjból, az NSK azonban a szokásos piaci árat kéri.

A klub közleményében az áll, hogy szerződést kötöttek a Vasassal, de folyamatos tárgyalásokat folytatnak az illetékes hatóságokkal, hogy hosszútávon biztosítva legyen a csapat mérkőzéseinek rendezési joga a Szusza Ferenc Stadionban.

Az Illovszky-stadionra az MTK is szerződést kötött a Vasassal, bár a pálya nem rendelkezik NB I-es minősítéssel. Úgy tudni, a jelenleg másodosztályú angyalföldiek abban az esetben is elvégzik majd a szükséges felújításokat a Fáy utcában, ha esetleg nem jutnak fel.

– A Szusza-stadion is felújításra szorul, így a bérleti szerződés meghosszabbítása esetén néhány mérkőzést bizonyosan egy másik létesítményben kell rendezniük az újpestieknek. Ez lehet akár a REAC-pálya is – tette hozzá a Blikk informátora.

A Nemzeti Sportközpontok nem csak a focicsapat, hanem a többi Megyeri úti sportlétesítmény, a jégkorong-, a cselgáncs-, a birkózó- és az ökölvívó-csarnok bérbeadója is, de az Újpest FC és az Újpesti TE ügyeit külön kezelik. Viszonyításként: a jégcsarnokért évente körülbelül 80 millió forintot fizet az UTE.

Olvasói sztorik