NB I

Megvan az etalonjáték az MTK-nál

Varga Szabolcs szerint a Haladás elleni meccs második félidejében mutatott teljesítményüket kellene állandósítaniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Vasas Kubala Akadémiáról igazolta át két és fél évvel ezelőtt Varga Szabolcsot az MTK. A fiatal támadó a kék-fehéreknél mutatkozott be az NB I-ben, szinte azonnal gólt szerzett, majd Hollandiába igazolt, és a Heerenveen játékosa lett. Kölcsönben most ismét az MTK-t erősíti, és egyelőre élvezi László Csaba vezetőedző bizalmát, hiszen az új bajnokság mindhárom eddigi mérkőzésén kezdőként jutott szóhoz. Hogy ez a folytatásban is így maradjon, nyilván nem ártana gólokat szereznie…

A Rangadó.hu érdeklődésére a húszéves játékos kifejtette: neki is hiányoznak a találatok, de mivel a helyzetei megvannak, bízik benne, hogy mihamarabb eredményes lesz.

– Hogy zajlik a beilleszkedése az MTK-ba való visszatérése után? Megszokta már a régi-új közeget és a csapatot?
– Persze, megszoktam, mert mindenkit ismertem, hiszen az MTK-ból szerződtem Hollandiába. Most, hogy visszakerültem, nagyjából ugyanazok a csapattársak vártak, tehát nagyon könnyen beilleszkedtem – kezdte Varga Szabolcs.

– Az eddigi három bajnoki meccsen kezdő volt, de idei első gólja még várat magára. Hogyan kezeli a helyzetet?
– Eddig szerencsére minden mérkőzésen szerepet kaptam, és próbálok olyan teljesítményt nyújtani, hogy ez a közeljövőben is így maradjon. A gól természetesen hiányzik, bár eddig minden mérkőzésen megvoltak a helyzeteim, amelyeket be kellett volna rúgnom. Volt két kapufám is, de szerintem ha keményen dolgozom tovább, akkor jönni fognak a gólok is.

– Mikor és minek köszönhetően fogják tudni stabilabbá, egyenletesebbé tenni a csapat teljesítményét?
– Most, hogy tizenkettes lett a bajnokság mezőnye, szerintem a csapatok között már nincs akkora különbség, mint mondjuk tavaly, vagy tavalyelőtt. Ha folytatjuk azt a munkát, amit nyáron elkezdtünk, és összeérik a csapat, akkor még jobban fogunk szerepelni, jobb eredményeink lesznek.

– Volt-e olyan időszak az eddigi meccseken, amely után azt mondták, hogy lehetőleg mindig így kellene játszaniuk?
– Igen, szerintem a Haladás elleni második félidőben jól játszottunk. Kétgólos hátrányban voltunk, a szünetben pedig történt leszidás is, ami jogos volt, mert tényleg nagyon gyengén teljesítettünk az első felvonásban. A másodikra úgy mentünk ki, hogy vissza akartunk jönni a meccsbe, és ez sikerült is, szóval azt a teljesítményt kellene tartanunk.

– Mire számít a Diósgyőr elleni, szombati mérkőzésen?
– A DVTK is komoly játékerőt képvisel magyar szinten, de szerintem ez abszolút nyerhető meccs lesz számunkra, ha a legjobb formánkat tudjuk nyújtani, és úgy megyünk ki a pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést.

Olvasói sztorik