NB I

Kilenc játékosról lemaradt a DVTK

Sándor, Filkor, Windecker, Pátkai, Márkvárt, Pekár, Haraszti, Könyves és Kamber.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hosszú interjút közölt a DVTK szurkolói honlapja, az amigeleken.hu Árki Gábor sportigazgatóval, aki elmondta, hogy kilenc olyan játékos is a kívánságlistájukon volt a nyári átigazolási időszakban, akiről végül – különböző okok miatt – lemaradtak. A diósgyőriek egy győzelemmel és két vereséggel kezdték az új bajnoki szezont.

– Tart még az átigazolási szezon, de nekünk is tart még?
– Hivatalosan valóban augusztus végéig lehet igazolni, de mára elmondható, hogy kialakult a keretünk – kezdte Árki Gábor. – A vezetőséggel, a tulajdonossal egyeztettem a rendelkezésre álló anyagi keretről, az edzővel pedig a „lyukas” posztokról. A munkánkat jelentősen megnehezítette ugyan az új szabály, de végül sikerült a legtöbbet kihozni az adott feltételek között. Az igények a játékosok részéről az egekbe szöktek, mindez akkor, amikor a bérezési rendszerünk átalakult, az eddigieknél nagyobb részt tesz ki a játékosok keresetében a teljesítmény díjazása. Így „nehezített pályán” mozogtunk, nem kis erőfeszítések árán mégis sikerült az edző kéréseit teljesíteni, ráadásul a bajnokság kezdetére már, ami nem jellemző. Általában több forduló is lemegy, mire kialakul a teljes keret. De természetesen továbbra is nyitva tartjuk a szemünket.

– Ha most megtehetné, milyen posztra igazolna még, ha nem lennének megkötések?
– Szerettem volna többek között Harasztit, Sándort, Filkort, Windeckert, Pátkait, Márkvártot, Pekárt, de ők már elkeltek. Sajnos nem is mindig az a legnagyobb probléma, hogy kevés a jó játékos. Az NB I-es klubok kidolgoztak egy új ügynöki szabályzatot, amely mivel nem került elfogadásra, az ügynökök tevékenysége még mindig meghatározó tényezője egy-egy átigazolásnak. Van, hogy a klubok megegyeznek egymással, a játékos is elfogadja az új klub feltételeit, de az ügynöki igények meghiúsítják az igazolást. Tovább harcolunk az új szabályozásért. Nagy előrelépés lehetne.

– Arra nem gondoltak, hogy kellene egy alacsony és gyors csatár előre?
– De igen, természetesen. Haraszti és Könyves is a listánkon volt, de az előzőekben említett okokból a fővárosban kötöttek ki. Óriási probléma átigazolási szempontból is, hogy a 12 csapatból öt budapesti. Ez teljesen irreális állapotokat idéz elő, sajnos nem a mi előnyünkre.

– Kamber nem volt képben?
– De igen, Kamber is a listán volt, viszont egy külföldi pozíciót fenn kell tartanunk, ha valamiért kényszerhelyzetben leszünk, tudjunk külföldről igazolni.

– Az új légiós szabály ellen a klub fog tiltakozni?
– Már el is küldtük a tiltakozásunkat. Valóban az egész magyar labdarúgás érdeke, hogy a kupákban jól szerepeljenek, de a hazai bajnokságban ez csorbítja a verseny semlegességét. Ha ráadásul már az első körökben búcsúznak a magyar csapatok, még a célját sem éri el a szabályozás. A kérésünket elutasították, ugyanis minden klubnak hozzá kellett volna járulnia a változáshoz, a kupacsapatok viszont ezt nem tették meg. Jövőre van rá remény, hogy ez változik.

Olvasói sztorik