NB I

Elhelyezték a DVTK edzőközpontjának alapkövét

A több mint háromezer négyzetméteres, háromszintes épület az év végére készül el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ünnepélyes keretek között elhelyezték a Diósgyőri VTK utánpótlás labdarúgó-edzőközpontjának alapkövét szerdán Miskolcon.

Az év végére elkészülő háromszintes épület több mint háromezer négyzetméterén az öltözők és edzőtermek mellett helyet kapnak a megelőzést és a sérülések utáni rehabilitációt szolgáló sportegészségügyi helyiségek, valamint a labdarúgókat kiszolgáló konyha és étterem is.

A harminc százalék önrész mellett hetven százalékban TAO-támogatásból felépülő épület az első állomása a kétmilliárd forintból megvalósuló edzőközpont-fejlesztésnek.

Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára az utánpótlás edzőközpont főépületének ünnepélyes alapkőletételén azt mondta, az intézmény jelkép, amelyben helyet kap „a múlt minden sikere, a fiatalok testi-lelki egészségének szüntelen vágya, a helyi szurkolók Csak a Diósgyőr! rigmusa és az eljövendő sikerek egyaránt.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a részleteket ismertetve közölte: a fejlődés újabb lépcsőfokát jelenti az edzőközpont építésének elindulása. Emlékeztetett arra, hogy folyamatosan fejlődik a diósgyőri utánpótlás infrastruktúrája, mára két kiváló minőségű füves és két műfüves pálya várja a DVTK csaknem négyszáz fiatal labdarúgóját.

Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a DVTK tulajdonosai, az Arago csoport és a város elkötelezettek a miskolci sportélet fejlesztésében. A DVTK-család folyamatosan bővül, ami nemcsak a sportágak számában, hanem az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésében is megnyilvánul.

Olvasói sztorik