NB I

Foci kell, nem regisztráció!

A debreceni után a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok is visszatérnek a lelátókra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A debreceni és diósgyőri szervezett szurkolói csoportok legutóbbi közös közleményükben, arról írtak, hogy szeretnék, ha valamilyen formában garanciát kapnánk arra, hogy az őszi ülésszakban a parlament elé kerül a sporttörvény módosítása és foglalkoznak a regisztráció eltörlésével.

A két szurkolótábor tagjai örömmel értesültek arról, hogy Kósa Lajos a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke újságírói kérdésre a napokban azt nyilatkozta: a szurkolók képviselőinek meghallgatása után „megoldjuk a szurkolói regisztráció problémáját”.

Kósa Lajos ígéreteivel kapcsolatban a két tábor azzal kívánja kifejezni a bizalmát, hogy a csoportok bemennek a stadionba. A táborok bíznak benne, hogy a törvényhozók észreveszik, a névre szóló jegyvásárlás biztonságilag semmilyen pluszt nem ad, csak megnehezíti a mérkőzések látogatását.

Mivel a szurkolói kártya eltörlése után voltak, akik nem értették, miért harcolnak tovább a táborok a regisztráció (névre szóló jegyértékesítés) ellen, ezért az amigeleken.hu összegyűjtötte a legfontosabb érveket, amelyekide kattintvaelolvashatók! Álláspontjuk szerint ezeknek az érveknek önmagukban is elegendőnek kell lenniük a névre szóló jegyértékesítés eltörléséhez, mert a hazai labdarúgás nincs olyan helyzetben, hogy megengedhesse magának, hogy a nézőket elriasztó körülményeket fenntartsák.

Ha a sporttörvény módosítása nem hoz változást a regisztrációban, úgy a debreceni és a diósgyőri csoportok fenntartják a bojkott lehetőségét a többi táborral egyetemben.

Olvasói sztorik