NB I

Kilenc pontból kettő lett az utolsó percekben

Az NB I legutóbbi fordulójában három esetben is a ráadásban változott az eredmény.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem mindennapi körülmények között vitte el a három pontot Diósgyőrből a Videoton szombaton, az élvonal harmadik fordulójában. A hazaiak – amellett, hogy emberelőnyben játszottak – még a 92. percben is vezettek, aztán Koman Vladimir hatalmas hibája után előbb egyenlített, majd a győzelmet is kicsikarta a bajnokcsapat (1-2).

Nem ez volt az új szezon egyetlen olyan meccse, amelyen a rendes játékidő utolsó perceiben, vagy már a ráadásban változott az eredmény. Az NB I-ben további két ilyen meccset játszottak. A Haladás a szünetben még 2-0-ra vezetett az MTK ellen, a vendégek azonban előbb szépítettek, majd a 93. percben Thiam az egyenlítőgólt is megszerezte (2-2). Vasárnap a Bp. Honvéd is hasonlóan járt: bár kétszer is két góllal vezetett a Debrecen ellen, a vendégcsapat előbb szépített, majd a 93. percben Tisza Tibor révén egyenlített (3-3). A hazai csapatokat tehát kilenc ponttal kecsegtette az említett három meccs a rendes játékidő végén, amiből aztán kettő lett a lefújáskor…

Egy osztállyal lejjebb is találkozhatunk hasonló esetekkel. Az NB II-ben a csákvári albérletbe kényszerülő Budaörs a 91. percben mentett pontot a Balmazújváros ellen (1-1), az ugyancsak hazai pályán játszó Szigetszentmiklós pedig a 92. percben egyenlített a ZTE-vel szemben (ugyancsak 1-1) úgy, hogy a 87. perctől emberhátrányban játszott.

Az NB III Közép-csoportjában a Budafok-Újbuda a 95. percben nyerte meg a meccset Dabason (0-1), nyugaton pedig a Puskás Akadémia második csapata és a Tatabánya mentett pontot a hajrában. Előbbi a kilencvenedik percben egyenlített a Mosonmagyaróvár ellen (3-3), utóbbi 1-3-ról felállva a 88. percben szépített, majd a kilencvenedik percben egyenlített Sárváron (ugyancsak 3-3).

Bár az országos harmadosztályban 24 meccsből csak három esetében változott a pontok leosztása az utolsó percekben, ami átlagosnak is mondható, az NB II-ben nyolc meccsen már kétszer, az élvonalban pedig hat meccsen háromszor lehettünk tanúi hasonlónak. Különösen az utóbbi adat nem mindennapi…

Olvasói sztorik