NB I

Kubatov: „A politikát ne hozd be a stadionba!”

Egy életre ki szeretné tiltani azt, aki horogkeresztes zászlót vitt be a stadionba, mert nem hajlandó közösséget vállalni velük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

13.40: a sajtótájékoztató véget ért, köszönjük figyelmüket!

13.38: Mateos az EL-meccs előtt azzal állt elő, hogy távozni akar, ezzel nincs semmi baj, a klub elengedi, de csak pénzért, ingyen biztosan nem. Ha nem fizetnek érte, egyedül fog edzeni a hátralévő szezonban. Dolgoznak a pótlásán. Egy újságírói felvetés szerint Otigba Kenneth lehet az utódja a védőposzton, ezt konkrét formában nem kommentálta Kubatov. A klubelnök is megerősítette, a Hertha BSC nem tett ajánlatot Dibusz Dénesért. Egy ajánlat jött, ami nem komoly, ezért visszautasították. Úgy fogalmazott: nagyon sok pénzt kérnek érte.

13.36: „Mateos még a mi játékosunk. Lehet, hogy az amerikaiak bejelentették a leigazolását, de ez sokkal bonyolultabb történet. Csak akkor tud innen elmenni, ha fizetnek érte, és csak akkor adjuk ki a játékengedélyét, ha a pénz beérkezik.”

13.34: „A klub nem fog visszahátrálni ebből a történetből.”

13.33: a legutóbbi kérdés arra irányult, hogy a Fradi tiltatta-e ki a magyar szurkolókat a szarajevói meccsről. Kubatov szerint ebben a témában az Origo.hu cikke az irányadó, vagyis az az igazság, ami abban olvasható.

13.32: folyamatosan fejlődésben lévő klubot szeretne, ahol rend van. Az idei év nagy csalódás, mert „elmegyünk külföldre és nyuszikká válunk”. Akkor lenne elégedett, ha csoportkörbe jutna a csapat, mert szerinte a magyar futball számára ez a szint elérhető. Ebben a szezonban bajnokok akarnak lenni.

13.31: csak 15 emberről mondtak le, akik ki vannak tiltva, a többiekről nem mondtak le, előttük nyitva vannak az ajtók. „Egy életre ki szeretném tiltani, aki horogkeresztes zászlót hozott be, mert nem vagyok hajlandó közösséget vállalni velük.”

13.30: „Három és fél évig próbáltam tárgyalásos úton rendezni a szurkolókkal a kapcsolatot, de nem megy. Akkor nekünk nincs dolgunk egymással.”

13.29: „A személyes érzelmeimről nem kívánok beszélni, de minden ilyesmi megerősíti, hogy továbbra is a Fradi elnöke legyek, mert ezzel a kultúrával szeretnék leszámolni.”

13.28: kérdés érkezett, amelynek a lényege: nem tart-e tőle, hogy eszkalálódik a helyzet az ultrákkal? Az elnök visszakérdezett: mi történik, megölnek? „Nem erősítettem meg a biztonságomat, nem fogok testőrökkel járni, nem fogok rettegni, nem fogok felülni ennek a dolognak, és változtatni az életemen.”

13.27: Ami a nézőszámot illeti, továbbra is új embereket kell megnyerni a futballért, akik elfogadják az FTC által támasztott feltételrendszert, ami nem túlságosan rigorózus. A lényege: csak olyat mondj az ellenfeledre, amit saját magadról is szívesen hallanál. Ne legyél kirekesztő, ne használj kirekesztő szimbólumokat, a politikát ne hozd be a stadionba, ne legyél trágár és obszcén, ne verekedj. Aki ezeknek nem felel meg, azt a vénaszkenner ki fogja zárni a stadionból. Ezt a módszert még senki nem próbálta meg a magyar futballban, a Fradinak voltak a legnagyobb problémái, ezért kezdte el ez a klub.

13.19: az elnök emlékeztetett rá, hogy hat éve van szurkolói kártya a klubnál, még az előző vezetés lépett erre az útra, és a jelenlegi vezetést nem is akar lelépni róla, tehát a kártya marad. A mozgásterüket bővítette, hiszen például nem kell semleges szektor. Korábban 42-45 ezer aktív kártya volt, most 64-65 ezer van kiadva. A vénaszkennerrel kapcsolatban semmiféle olyan jogsértés nem történt, ami indokolttá tenné, hogy eltöröljék. Ez csupán egy műszaki újítás a szurkolók beengedéséhez. Bizonyos szurkolók részéről ez csak egy indok, hogy cirkusz legyen a klub körül. A kártya jól működik, üzletileg is.

13.15: vége a tévéinterjúnak, kezdődik a sajtótájékoztató érdemi része!

13.11: a kollégák védelmében jegyezzük meg, hogy a többség türelmesen vár a klubelnök visszatérésére és kedélyesen beszélget, a többi között a Bp. Honvéd meglepően jó, illetve a Vasas gyenge bajnoki rajtjáról.

13.07: a sajtófőnök a felvezetés során hangsúlyozta, hogy a klubelnök csak a sporttal, a Ferencvárossal és a csapattal kapcsolatos kérdésekre kíván válaszolni. Egyelőre nem tudni, ez mit jelent pontosan, de hamarosan kiderül…

13.06: ismét a várakozás percei következnek, olvasóink türelmét kérjük!

13.05: Doll, Gyömbér és Kubatov félrevonult, mert valamelyik televíziós stáb egyéni interjút készít velük. Ezért egy-két újságíró bosszankodik. „Hát én beszarok rajtatok…” – méltatlankodott egyikük.

13.04: Thomas Dolltól és Gyömbér Gábortól nem kérdezett senki!

13.03: először Gyömbér és Doll válaszol az újságírók kérdéseire.

13.01: de nem sokáig, mert már itt is vannak! Kezdődik a sajtótájékoztató.

13.00: Doll és Kubatov érkezése egyelőre várat magára…

12.54: Thomas Doll vezetőedző és Gyömbér Gábor csapatkapitány is részt vesz a sajtótájékoztatón, utóbbi már meg is érkezett.

Korábban írtuk:

A Ferencváros ultrái és a szurkolói kártyához ragaszkodó Kubatov Gábor klubelnök közötti kapcsolat romlásának újabb fejezetét a vasárnap esti tüntetés jelentette. Beszámoltunk róla, hogy a mérkőzések látogatását bojkottáló, elégedetlen szurkolók egy csoportja a kormánypárti politikus soroksári házához vonult. Ezzel kapcsolatban a felesége, Kubatov Ágnes nyílt levelet intézett a drukkerekhez, akik nyomban válaszoltak is neki.

Az utolsó cseppet a pohárban nyilvánvalóan a szarajevói események jelentették, de szerdán kiderült: valószínűleg mégsem a Fradi vezetői akadályozták meg a magyar drukkerek bejutását az FK Zeljeznicar stadionjába az Európa Liga-selejtező visszavágója előtt. Az egyik legfőbb problémát továbbra is a jegyvásárláshoz kötelező regisztráció jelenti – minden bizonnyal ez, és az elmúlt napok, hetek eseményei is szóba kerülnek majd a csütörtökön 13 órakor kezdődő sajtótájékoztatón, amelyről folyamatosan frissülő, szöveges tudósításban számolunk be!

Olvasói sztorik