NB I

Kubatov: „A politikát ne hozd be a stadionba!”

Rangadó
Rangadó

2015. 07. 30. 12:45

Egy életre ki szeretné tiltani azt, aki horogkeresztes zászlót vitt be a stadionba, mert nem hajlandó közösséget vállalni velük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

13.40: a sajtótájékoztató véget ért, köszönjük figyelmüket!

13.38: Mateos az EL-meccs előtt azzal állt elő, hogy távozni akar, ezzel nincs semmi baj, a klub elengedi, de csak pénzért, ingyen biztosan nem. Ha nem fizetnek érte, egyedül fog edzeni a hátralévő szezonban. Dolgoznak a pótlásán. Egy újságírói felvetés szerint Otigba Kenneth lehet az utódja a védőposzton, ezt konkrét formában nem kommentálta Kubatov. A klubelnök is megerősítette, a Hertha BSC nem tett ajánlatot Dibusz Dénesért. Egy ajánlat jött, ami nem komoly, ezért visszautasították. Úgy fogalmazott: nagyon sok pénzt kérnek érte.

13.36: „Mateos még a mi játékosunk. Lehet, hogy az amerikaiak bejelentették a leigazolását, de ez sokkal bonyolultabb történet. Csak akkor tud innen elmenni, ha fizetnek érte, és csak akkor adjuk ki a játékengedélyét, ha a pénz beérkezik.”

13.34: „A klub nem fog visszahátrálni ebből a történetből.”

13.33: a legutóbbi kérdés arra irányult, hogy a Fradi tiltatta-e ki a magyar szurkolókat a szarajevói meccsről. Kubatov szerint ebben a témában az Origo.hu cikke az irányadó, vagyis az az igazság, ami abban olvasható.

13.32: folyamatosan fejlődésben lévő klubot szeretne, ahol rend van. Az idei év nagy csalódás, mert „elmegyünk külföldre és nyuszikká válunk”. Akkor lenne elégedett, ha csoportkörbe jutna a csapat, mert szerinte a magyar futball számára ez a szint elérhető. Ebben a szezonban bajnokok akarnak lenni.

13.31: csak 15 emberről mondtak le, akik ki vannak tiltva, a többiekről nem mondtak le, előttük nyitva vannak az ajtók. „Egy életre ki szeretném tiltani, aki horogkeresztes zászlót hozott be, mert nem vagyok hajlandó közösséget vállalni velük.”

13.30: „Három és fél évig próbáltam tárgyalásos úton rendezni a szurkolókkal a kapcsolatot, de nem megy. Akkor nekünk nincs dolgunk egymással.”

13.29: „A személyes érzelmeimről nem kívánok beszélni, de minden ilyesmi megerősíti, hogy továbbra is a Fradi elnöke legyek, mert ezzel a kultúrával szeretnék leszámolni.”

13.28: kérdés érkezett, amelynek a lényege: nem tart-e tőle, hogy eszkalálódik a helyzet az ultrákkal? Az elnök visszakérdezett: mi történik, megölnek? „Nem erősítettem meg a biztonságomat, nem fogok testőrökkel járni, nem fogok rettegni, nem fogok felülni ennek a dolognak, és változtatni az életemen.”

13.27: Ami a nézőszámot illeti, továbbra is új embereket kell megnyerni a futballért, akik elfogadják az FTC által támasztott feltételrendszert, ami nem túlságosan rigorózus. A lényege: csak olyat mondj az ellenfeledre, amit saját magadról is szívesen hallanál. Ne legyél kirekesztő, ne használj kirekesztő szimbólumokat, a politikát ne hozd be a stadionba, ne legyél trágár és obszcén, ne verekedj. Aki ezeknek nem felel meg, azt a vénaszkenner ki fogja zárni a stadionból. Ezt a módszert még senki nem próbálta meg a magyar futballban, a Fradinak voltak a legnagyobb problémái, ezért kezdte el ez a klub.

13.19: az elnök emlékeztetett rá, hogy hat éve van szurkolói kártya a klubnál, még az előző vezetés lépett erre az útra, és a jelenlegi vezetést nem is akar lelépni róla, tehát a kártya marad. A mozgásterüket bővítette, hiszen például nem kell semleges szektor. Korábban 42-45 ezer aktív kártya volt, most 64-65 ezer van kiadva. A vénaszkennerrel kapcsolatban semmiféle olyan jogsértés nem történt, ami indokolttá tenné, hogy eltöröljék. Ez csupán egy műszaki újítás a szurkolók beengedéséhez. Bizonyos szurkolók részéről ez csak egy indok, hogy cirkusz legyen a klub körül. A kártya jól működik, üzletileg is.

13.15: vége a tévéinterjúnak, kezdődik a sajtótájékoztató érdemi része!

13.11: a kollégák védelmében jegyezzük meg, hogy a többség türelmesen vár a klubelnök visszatérésére és kedélyesen beszélget, a többi között a Bp. Honvéd meglepően jó, illetve a Vasas gyenge bajnoki rajtjáról.

13.07: a sajtófőnök a felvezetés során hangsúlyozta, hogy a klubelnök csak a sporttal, a Ferencvárossal és a csapattal kapcsolatos kérdésekre kíván válaszolni. Egyelőre nem tudni, ez mit jelent pontosan, de hamarosan kiderül…

13.06: ismét a várakozás percei következnek, olvasóink türelmét kérjük!

13.05: Doll, Gyömbér és Kubatov félrevonult, mert valamelyik televíziós stáb egyéni interjút készít velük. Ezért egy-két újságíró bosszankodik. „Hát én beszarok rajtatok…” – méltatlankodott egyikük.

13.04: Thomas Dolltól és Gyömbér Gábortól nem kérdezett senki!

13.03: először Gyömbér és Doll válaszol az újságírók kérdéseire.

13.01: de nem sokáig, mert már itt is vannak! Kezdődik a sajtótájékoztató.

13.00: Doll és Kubatov érkezése egyelőre várat magára…

12.54: Thomas Doll vezetőedző és Gyömbér Gábor csapatkapitány is részt vesz a sajtótájékoztatón, utóbbi már meg is érkezett.

Korábban írtuk:

A Ferencváros ultrái és a szurkolói kártyához ragaszkodó Kubatov Gábor klubelnök közötti kapcsolat romlásának újabb fejezetét a vasárnap esti tüntetés jelentette. Beszámoltunk róla, hogy a mérkőzések látogatását bojkottáló, elégedetlen szurkolók egy csoportja a kormánypárti politikus soroksári házához vonult. Ezzel kapcsolatban a felesége, Kubatov Ágnes nyílt levelet intézett a drukkerekhez, akik nyomban válaszoltak is neki.

Az utolsó cseppet a pohárban nyilvánvalóan a szarajevói események jelentették, de szerdán kiderült: valószínűleg mégsem a Fradi vezetői akadályozták meg a magyar drukkerek bejutását az FK Zeljeznicar stadionjába az Európa Liga-selejtező visszavágója előtt. Az egyik legfőbb problémát továbbra is a jegyvásárláshoz kötelező regisztráció jelenti – minden bizonnyal ez, és az elmúlt napok, hetek eseményei is szóba kerülnek majd a csütörtökön 13 órakor kezdődő sajtótájékoztatón, amelyről folyamatosan frissülő, szöveges tudósításban számolunk be!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

10 March 2018, Berlin, Germany: Bundesliga football, Hertha BSC vs SC Freiburg at the Olympic Stadium. Hertha coach Pal Dardai before kick-off.
(EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Soeren Stache/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Aufgrund der Akkreditierungsbestimmungen der DFL ist die Publikation und Weiterverwertung im Internet und in Online-Medien während des Spiels auf insgesamt fünfzehn Bilder pro Spiel begrenzt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.