Nemzetközi foci

Nem a Fradi tiltatta ki a szurkolóit

Az ellentmondásos ügyben egymásra mutogatnak az UEFA és a bosnyák FK Zeljeznicar illetékesei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az UEFA és az FK Zeljeznicar is tisztázta a Ferencváros vezetőit a vád alól, amely szerint kizáratták a saját szurkolóikat a csapat múlt heti, idegenbeli Európa Liga-selejtezőjéről. Az azonban továbbra sem világos, hogy ha nem az FTC, akkor ki döntött.

Az Európai Labdarúgó Szövetség és az FK Zeljeznicar is azt állítja: nem a Ferencváros vezetői döntöttek arról, hogy a klub megkerülésével jegyet vásároló Fradi-szurkolók ne mehessenek be a múlt csütörtöki szarajevói Európa Liga-visszavágóra.

A regisztrációt elutasító magyar drukkerek egy csoportja a Zeljeznicar-szurkolók segítségével vett jegyet a meccsre, a hazai szektorba, a stadionba azonban már nem jutott be. A szurkolók a Facebookon azt állították, tudomásuk szerint ez az FTC vezetőin múlt, miután az UEFA rájuk bízta a döntést. Orosz Pál vezérigazgató szerint viszont az UEFA döntött.

Az Origo.hu megkérdezte az UEFA-t és a Zeljeznicart, hogy valóban az FTC határozott-e a szurkolói kizárásáról. Mindkét válasz megerősíti Orosz Pál állítását, amely szerint a Fradinak nem volt köze a döntéshez. Az egyetlen szépséghiba, hogy abban már ellentmondanak, hogy végül is ki hozta azt meg.

Az UEFA sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a szurkolók bejutásával kapcsolatos döntések minden esetben a rendező fél hatóságainak jogkörébe tartoznak, ezért az UEFA általában nem is kommentálja az ezzel kapcsolatos kérdéseket. Az FK Zeljeznicar sajtósa ezzel szemben azt írta, a hivatalos úton jegyet vásárló 46 vendégszurkolót beengedték, a többiek bejutását pedig az UEFA helyszíni ellenőre akadályozta meg.

A Ferencváros az 1-0-s hazai vereség után idegenben 2-0-ra kikapott, így kiesett az EL-selejtezőből.

Olvasói sztorik