NB I

VIDEÓ: megfuttatták az NB I-es bírókat

A bajnoki rajt előtt kötelező erőnléti teszten vettek részt a játékvezetők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hétvégi bajnoki rajt előtt, a felkészülés utolsó állomásaként a Testnevelési Egyetem pályáján fizikai felmérő teszten vettek részt a NB I-es, NB II-es és NB III-as játékvezetők, illetve asszisztensek – írja az mlsz.hu.

Az országos keret tagjai minden évben hat alkalommal tesznek tanúbizonyságot fizikai felkészültségükről. A sípmestereknek a rövid távú vágtákat és a hosszabb távú lendületes futásokat meghatározott sorozatszámban és szintidőre kellett teljesíteniük. A 6×40 méteres sprintfutásokat követően a „vizsgázókra” az úgynevezett intervall futás várt, amely során a 150 méteres, lendületes futásokat 50 méteres séta váltotta, mindezt hússzor kellett ismételniük a játékvezetőknek.

Az országos keret tagjai, váltakozó időjárási feltételek mellett, Sáfár Sándor erőnléti edző vezetésével, Puhl Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottság alelnökének felügyelete mellett jó hangulatban, ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten végezték az egyre erősödő hőségben embert próbáló állóképességi teszteket.

A teszten résztvevő közel 90 játékvezető és asszisztens közül a szintidő túllépése miatt mindössze hárman kényszerültek pótfelmérőre, így ez alapján megállapítható, hogy a játékvezetők felkészülten, remek fizikai állapotban várják a 2015-2016-os szezon őszi rajtját.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik