NB I

Hol lesz otthon a Vasas?

Az angyalföldiek a Megyeri útra költözhetnek, de az Illovszky-stadionban fogadnák az Újpestet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A jövő hétvégén, a második fordulóban a teljes rekonstrukcióra váró Illovszky-stadionban fogadná az Újpest együttesét az OTP Bank Ligába a másodosztály bajnokaként visszajutott Vasas.

A klub honlapján olvasható keddi beszámoló emlékeztet arra, hogy a feljutást követően speciális helyzetbe került a csapat, hiszen a stadion jelenlegi állapotában nem felel meg az NB I-es elvárásoknak, ebből kifolyólag a Vasas Futball Kft. a licenc beadásánál az Újpest Megyeri úti stadionját jelölte meg hazai pályaként. Az a lehetőség azonban már ekkor felmerült, hogy az anyaegyesület a Kft.-vel egyeztetve később felméri a reális esélyét annak, hogy minden szempontot figyelembe véve miként fejleszthető ilyen rövid időn belül NB I-es stadionná a Fáy utcai létesítmény – teszik hozzá.

„Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a hatóságokkal, a szükséges szabályok betartása mellett mindenki maximális segítőkészséggel áll a stadionunk ügyéhez. Eközben gőzerővel zajlanak a felújítások is annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapjuk a licencet” – közölte Markovits László klubelnök.

A sportvezető kifejtette: az előírt számú ülőhely biztosítása érdekében 350 új széket helyeztek el stadionban, megtörtént a régi eredményjelző bontása is, a régi tartószerkezetbe kerül majd az új eredményjelző.

„A legkomolyabb feladatnak a világítás korszerűsítése ígérkezik, hosszabb előkészítés után az ezzel kapcsolatos konkrét munkálatok szerdán fognak megkezdődni” – mondta Markovits László.

Szerinte reálisnak tűnik, hogy jövő hét elejére minden szükséges átalakítást el tudnak végezni, ami alapján benyújtható lesz a licenckérelem az Illovszky Stadionra, hogy az Újpest ellen ténylegesen hazai környezetben tudjon debütálni a csapat. A Vasas a hétvégi első fordulóban Diósgyőrben lép pályára.

Olvasói sztorik