NB I

Meggyőző fölénnyel nyert a Vasas

Az angyalföldiek a rossz kezdés után simán, 4-1-re legyőzték a bosnyák Sloboda Tuzla együttesét.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Sloboda Tuzla (bosnyák) 4-1 (3-1)
Dietersdorf, Ausztria
Vasas: Hermány (Póser, a szünetben) – Bori, Debreceni, Tamás L., Preklet – Görgényi (Vass P., 70.), Gál M., Adamovics – Ádám M. (Osváth, 86.), Kenesei (Novák Cs., 80.), Murka (Lázok, 80.). Edző: Szanyó Károly
A Vasas gólszerzői: Adamovics (11.), Murka (17.), Kenesei (18.), Novák (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I-ben újonc Vasas utolsó ausztriai felkészülési mérkőzését játszotta a Sloboda Tuzla ellen pénteken. A bosnyák csapat jókora késéssel érkezett a meccs helyszínre, így a 18 órára kiírt meccs csak 19 órakor vette kezdetét.

Nem kezdődött jól a találkozó a budapestiek számára, a bosnyákok hamar vezetést szereztek, de ezt követően beindult a Vasas-henger. A 11. percben egy szöglet utáni kipattanó labdát Adamovics küldött 17 méterről a kapuba. Nem sokkal később Gál Mátyás nagyszerű indítását követően Murka megverte ellenfelét, majd 12 méterről a hosszú felsőbe lőtt. A 18. percben megszületett a harmadik találat is: Gál Mátyás labdaszerzése után a felfutó Preklet Csabához passzolt, aki középre adott, Kenesei pedig higgadtan a hosszú sarokba passzolt (3-1).

A második félidőben sokáig semmi érdemleges nem történt, majd a 85. percben jött a kegyelemdöfés: Ádám Martin három védőt kicselezett, az alapvonaltól Novákhoz passzolt, a csereként beállt támadó közelről az üres kapuba helyezett – tudósított a vasasfc.hu.

Olvasói sztorik