NB I

Feczesin: Csinálni kell tovább!

Nem súlyos a sérülése; szerinte nem esélyekről kell beszélni a BL-selejtező előtt, hanem dolgozni az eredményekért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sikeres felkészülési mérkőzések után a székesfehérvári Szuperkupa-mérkőzés nem sikerült jól a Videoton számára. Az új vezetőedző, Bernard Casoni vereséggel debütált, hiszen a Ferencváros 3-0-ra legyőzte a bajnokot. A zöld-fehérek zsinórban harmadszor leckéztették meg a Vidit, amely ráadásul a Magyar Kupa-döntőben, a szezonvégi bajnoki meccsen, és most vasárnap gólt sem lőtt, ellenben kapott kilencet.

A Vidi-szurkolók azért is aggódhattak, mert a nyáron távozó gólkirály, Nikolics Nemanja helyén kezdő Feczesin Róbert alig fél óra után cserét kért és lesántikált a pályáról. A lengyel Nalepa belépője után nem tudta folytatni a játékot, de azóta kiderült, nincs túl nagy gond.

– A mérkőzés után azonnal megvizsgálták a lábamat, szerencsére nincs súlyos probléma. Néhány napot ki kell hagynom, de valószínűleg nem sokat – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Feczesin Róbert – A futballista-mondás szerint a bokasérülés nem sérülés, úgyhogy ki fogom heverni.

Feczesin helyére Ivanovszki állt be, aki annyit mindenképpen elért, hogy Nalepát azonnal kiállítsák (a Fradi bekkje őt is gyorsan felrúgta), de emberelőnyével semmit nem tudott kezdeni a Vidi. Feczesin így látta a mérkőzést, nagyrészt a pályán kívülről:

– A meccset nem kezdtük rosszul szerintem, oda-vissza folyt a játék a két kapu között, nekünk is voltak kapura lövéseink, támadásaink. Sajnos aztán rövid idő alatt kaptunk két gólt, ami végül is abszolút meghatározta a mérkőzést. A kiállítás után mentünk előre, próbálkoztunk, de nem tudtunk gólt lőni. A helyzetkihasználáson mindenképpen javítanunk kell. A harmadik gól már akkor jött, amikor a legvégén teljesen kitámadtunk, az ilyesmi benne van sajnos a játékban. Az okokat elemezni fogjuk, tudjuk, hogy sok mindenben javulnunk kell még.

Bernard Casoninak még van mit csiszolnia a csapaton, a Bajnokok Ligája-selejtező pedig vészesen közeleg. Hogy a jövőben marad-e például az egycsatáros felállás, még nem tudni. A legfontosabb tanulság a válogatott csatár szerint a vereség után, hogy még több munkára lesz szükség az eredményekhez.

– Természetesen semmilyen vereség nem esik jól, lehet, hogy máshogy is alakulhatott volna minden. Ott tartunk, ahol tartunk, már nincs értelme azon meditálni, mit kellett volna máshogy csinálni. Egyszerűen dolgoznunk kell tovább. Ez az első tétmérkőzésünk volt, a végleges felállást sem lehet még tudni. Lehet, hogy a BL-selejtezőben minket tartanak esélyesebbnek, de ahhoz is sok munka kell még, hogy sikerrel vegyük az akadályokat. Igyekszem én is készülni, ha a bokámat pihentetni is kell. Az a cél, hogy a visszatérésem minél könnyebben és zökkenőmentesebben megtörténjen majd – tette hozzá Feczesin Róbert.

Olvasói sztorik