NB I

Hármat gurított a románoknak a Videoton

A székesfehérváriak 3-0-ra győztek az élvonalbeli Astra Giurgiu elleni, szlovéniai edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
FC Astra Giurgiu (román) – Videoton FC 0-3 (0-2)
Bakovci, Szlovénia, 200 néző
Videoton: Danilovics – Heffler T., Juhász R. (Lang, a szünetben), Vinícius, Maréval – Trebotics, Simon Á. (Luijckx, a szünetben) – Oliveira, Pátkai, Gyurcsó (Ivanovszki, a szünetben) – Feczesin. A 62. perctől: Pajovics – Heffler T., Kocsis, Lang, Fejes A. – Koltai, Luijckx, Kovács I., Sejben – Ivanovszki, Havasi. Edző: Bernard Casoni
Gólszerzők: Feczesin (16.), Oliveira (40.), Kovács I. (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A román élvonalbeli Astra Giurgiu ellen játszott felkészülési mérkőzést szombat este az Ausztriában edzőtáborozó Videoton. A találkozóra az SNK Radgona pályáján került volna sor, azonban a nagy eső miatt játékra alkalmatlannak ítélte a két csapat szakmai stábja a talajt. Viszont a mérkőzést mindenképp le szerették volna játszani, ezért a húsz kilométerrel arrébb lévő szlovéniai Bakovciba utaztak a csapatok, ahol jó pálya fogadta a játékosokat.

A román csapat vezetőedzője Marius Sumudica, aki a kétezres évek elején Debrecenben futballozott. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Robert Jarni, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, valamint Sandro Tomic kapusedző, aki korábban a DVSC labdarúgójaként csapattársa volt Sumudicának.

A meccs elején a románok birtokolták többet a labdát, a játék főleg a fehérvári térfélen zajlott, de helyzetek nem alakultak ki. Aztán a 16. percben egy gyors ellentámadás végén Gyurcsó Ádám beadását Feczesin Róbert közelről a kapuba lőtte (0-1). Négy perccel később Ricardo Alves távoli lövése zúgott el nem sokkal a kapunk mellett. A 27. percben Enache Gabriel éles szögből, 12 méterről, nagy erővel kapura lőtt, Danilovics azonban védett, majd egy léc alá tartó szabadrúgást is bravúrral hatástalanított.

A harmincadik percben Junior beadása után a labda elsuhant a kivetődő Danilovics előtt, de a hosszú oldalon érkező román támadó sem érte el. A játék képe nem sokat változott a mérkőzés kezdete óta. Többnyire a románok birtokolták a labdát, építgették a támadásaikat, a magyar csapat védelme azonban jól látta el a dolgát, vagy pedig a kapus védett. A 34. percben Danilovics ismét kivédett egy román szabadrúgást, majd a negyvenedik percben Oliveira vezette a bal szélről befelé a labdát, gondolt egyet, és húsz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-2).

A szünet után Ivanovszki nem túl erős, lapos lövését védte a románok kapusa, majd Heffler Tibor mentett nagyot a tizenhatos előtt. Az 53. percben Feczesin beadását Pátkai fejelte kapu fölé az ötösről, egy román védő szorításában. Két perccel később Pátkai a román tizenhatoson belül látványos mozdulattal, sarokkal adta vissza a labdát Oliveirának, aki gólhelyzetbe is került, a partjelző azonban lest intette. A Videoton irányította a játékot, Ivanovszki küldte látványos, fél-ollózós mozdulattal a labdát kapura, de az oldalhálót súrolva ment ki. A hatvanadik percben Budescu nagy erejű lövését blokkolta néhány méterre a kaputól Luijckx.

A 71. percben két román játékos összeütközött, Kovács István pedig lecsapott a labdára, majd egy csellel elfektette a védőjét, és 15 méterről a kapus mellett a hosszú sarokba tekert (0-3). A 78. percben Kovács ugratta volna ki remek labdával Ivanovszkit, azonban az egyik román védő becsúszva menteni tudott az utolsó pillanatban.

A hajrában némileg átadta a területet a románoknak a Videoton, ők azonban nem tudtak 25 méternél közelebb kerülni a kapuhoz. A 88. percben Kovács szabadrúgása után Havasi éles szögből lőtt, a kapus azonban nagyot védett. A magyar klub értékes, komoly győzelmet könyvelhetett el egy román élcsapat ellen – tudósított a vidi.hu.

Olvasói sztorik