NB I

Vereséggel zárult az új Videoton premierje

Bernard Casoni vezetőedző első meccsén bemutatkozott Pátkai Máté és Lang Ádám is.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Wolfsberger AC (osztrák) – Videoton FC 2-1 (1-1)
Dietersdorf, Ausztria, 150 néző
Videoton: Danilovics (Gábor P., 65.) – Heffler T. (Szolnoki, 65.), Vinícius (Juhász R., 65.), Luijckx (Lang, 65.), Mareval (Fejes A., a szünetben) – Kocsis (Pátkai, a szünetben), Trebotics (Simon Á., 65.) – Gyurcsó (Sejben, a szünetben), Kovács I., Oliveira (Havasi, 65.) – Feczesin (Ivanovszki, a szünetben). Edző: Bernard Casoni
Gólszerzők: Ynclan (20.), Trdina (59.), illetve Feczesin (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Első nyári felkészülési mérkőzését az osztrák élvonalbeli Wolfsberger AC ellen játszotta az Ausztriában edzőtáborozó Videoton FC. Nagyszerű időjárási körülmények és kiváló minőségű pálya fogadta a csapatokat, a lelátón számos magyar néző is helyet foglalt.

Az első kapura lövés Ynclán nevéhez fűződött: 18 méterről alig lőtt a székesfehérváriak kapuja fölé. Eleinte a két tizenhatos között zajlott a kiegyenlített mezőnyjáték, valamivel többet volt a magyar csapatnál a labda. A huszadik percben nagyon szép góllal szerezte meg a vezetést az osztrák csapat: a spanyol Jacobo Ynclán felpörgette magának a labdát, majd 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

Ezután az osztrákok előreívelt labdákkal próbálkoztak, a fehérváriak pedig Kovács István vezérletével próbáltak helyzetbe kerülni, de mindkét védelem jól végezte a dolgát. A 37. percben egy gyors kontra végén Feczesin Róbert vihette egyedül a labdát az osztrák kapusra, és nagyon higgadtan, góllal fejezte be az akciót (1-1). Szinte a középkezdés után ismét megszerezhette volna a vezetést a WAC, ám Silvio De Oliveira 14 méterről a kapu mellé lőtt.

Az első félidő hajrájában egy veszélyes oldalszabadrúgás nem sokkal kerülte el a Videoton kapuját, de a szünetre maradt az 1-1-es állás. Az osztrákoknál csak a gólszerző maradt a pályán, vagyis a második felvonás előtt tízet cseréltek.

Az 54. percben egy szélről érkező beadást követően az egyik osztrák támadó 11 méterről, nagy erővel lőtt kapura, Fejes András azonban blokkolt – nagy mentés volt. Öt perccel később ismét vezetéshez jutottak az osztrákok, miután Trdina betalált Danilovics kapujába (2-1). A 68. percben az NB III-as gólkirály, Havasi Dániel lövését bravúrral védte az osztrák kapus. A 76. percben a WAC 25 méteres szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kaput.

A Wolfsberger magabiztosan őrizte előnyét, nem igazán tudott helyzetbe kerülni a Videoton. A 88. percben Kovács István szabadrúgását Ivanovszki nyolc méterről a kapu fölé fejelte, így a fehérváriak elvesztették első nyári edzőmeccsüket – tudósított a vidi.hu.

Olvasói sztorik