NB I

Juhász Roland sok sikert kíván a Fradinak

A Szuperkupát viszont elhódítaná a Videoton válogatott védője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vasárnapi Szuperkupa-mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón a Ferencvárost Thomas Doll és Gyömbér Gábor képviselte, míg a Videotont Juhász Roland mellett a csapat új vezetőedzője, Bernard Casoni.

Thomas Doll először köszöntötte kollégáját, a francia Casonit Magyarországon, majd rátért a csapat helyzetének értékelésére:

– Jó felkészülés van mögöttünk, habár a válogatott játékosaink csak később csatlakoztak az együtteshez. A tavaly gyűjtött tapasztalatokat hasznosítva azonban jobban kezeltük a helyzetet, mint az elmúlt nyáron. Tavasszal mindenki láthatta a jó játékunkon, mennyire fontos a jó felkészülés. A legfontosabb feladatunk az Európa Liga-meccsre való felkészülés volt, párharcunkban csütörtökön már a visszavágó következik. Éppen ezért vasárnap néhány játékost kímélni fogunk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vesszük komolyan a Szuperkupa-mérkőzést. A bajnok ellen trófeáért küzdeni mindig komoly presztízst jelent, és ez a döntő jól illik mindkét csapat programjába. A Szuperkupa nagyon jól néz ki, szerintem a Fradi Múzeumban tudnánk még neki helyet találni – idézi Dollt a Fradi.hu portál.

A Fradi csapatkapitánya, Gyömbér Gábor első Szuperkupa-mérkőzésére készül. Megilletődöttségnek azonban nyoma sem lehet.

– Szeretném rögtön első alkalommal megnyerni a trófeát. A felkészülésünk felemás volt, nagyjából másfél hetet tudott a teljes keret együtt készülni, edzőmeccset is le kellett mondanunk. A Szuperkupa-meccs kiváló alkalom, hogy felkészüljünk a szezonra és az EL-visszavágóra. Sokkal jobb trófeáért küzdeni, mint ha egy tét nélküli edzőmérkőzés lenne a programban. A bajnokhoz megyünk, és meg szeretnénk mutatni, hogy jobbak vagyunk náluk.

A Videoton vezetőedzője, Bernard Casoni első tétmérkőzésére készül csapatával. A Marseille játékosaként Bajnokok Ligáját nyerő szakvezető saját csapata győzelmében reménykedik.

– Nagyon jól kezdtük a felkészülést. Az edzőtábor kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy megismerjem a játékosaimat. Elégedett vagyok velük és az eddig végzett munkájukkal. Vasárnap kiváló lehetőség áll előttünk, hiszen trófeával indíthatjuk a szezont – vélekedett Bernard Casoni.

A székesfehérvári csapat kapitánya, Juhász Roland is kiemelte a Szuperkupa jelentőségét, és egy kedves gesztust is tett az FTC felé.

– Minden egyes kupadöntő fontos. Szeretnénk Fehérváron tartani a trófeát. A nemzetközi tétmeccsek előtt jó erőpróba a döntő mindkét csapat számára. A Fradinak már el is kezdődött a sorozat, sok sikert kívánok nekik az EL-ben!

Olvasói sztorik