NB I

Polekszics nem akarja húzni az időt

A Pécsről távozó, szabadon igazolható montenegrói kapusnak komoly külföldi érdeklődői is vannak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pályán hiába harcolta ki az NB I-ben maradást a PMFC együttese, licencproblémáik miatt nem indulhat az élvonalban, a csapat meghatározó játékosai pedig sorban hagyják el a süllyedő hajót. Köztük a montenegrói válogatott kapus, Vukasin Polekszics is, akinek jövőjéről eddig keveset lehetett hallani az átigazolási szezonban. A 32 éves hálóőr a Rangadó.hu érdeklődésére nyilatkozott.

– Nem tudok még semmi konkrétat. A pécsiekkel megegyeztem, elrendeztük a papírokat, úgyhogy most szabadon igazolható játékos vagyok – kezdte Vukasin Polekszics. – Van néhány ajánlatom külföldről, illetve két-három magyar klub is megkeresett. Abszolút benne van a pakliban, hogy maradok Magyarországon, de ezen a héten még várok, mert egy-két komoly külföldi érdeklődöm is van. Remélem, minél előbb megegyeznek a menedzserek, mert ezen a héten szeretném eldönteni, hol folytatom. Nem akarom húzni az időt, hiszen már mindenhol elkezdődött a felkészülés, és nem szeretnék klub nélkül maradni.

A rutinos hálóőrnek nem volt sok ideje kipihenni az előző idény fáradalmait, hiszen másfél hete Montenegró válogatottjával Svédországban lépett pályára Európa-bajnoki selejtezőn. A montenegróiak abszolút pariban voltak, de végül 3-1-re kikaptak, a PSG támadója, Zlatan Ibrahimovic pedig öt perc alatt kétszer is betalált Polekszics kapujába.

– Nagyon sajnálom a mérkőzést, mert jól játszottunk és megvoltak a helyzeteink is. A kilencvenből azonban hét-nyolc percre az első játékrész végén visszaesett a koncentrációnk és kaptunk gyorsan három gólt. A foci már csak ilyen, ez benne van, de nagyon sajnálom, hogy így alakult. Jó érzés volt pályára lépni, hiszen egy nagyon jó, új stadionban, telt ház előtt játszottunk egy remek csapat ellen. Ibrahimovic két gólt is rúgott nekem, de volt jó néhány lövése, amit megfogtam. Egyértelműen világklasszis játékosról van szó, ez minden apró mozdulatán és labdaérintésén észrevehető. Egyszerűen hihetetlen, és egyértelmű, hogy nála jobb játékos ellen még nem játszottam. Bízom benne, hogy a következő meccseket meg tudjuk nyerni, hogy esélyünk legyen odaérni a csoport harmadik helyére – mondta Polekszics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik