NB I

Bernd Storck: A fejlődés a legfontosabb

Az MLSZ sportigazgatója úgy véli, hogy az U20-as válogatott játékosainak biztosan helyük van az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar U20-as válogatott közel állt hozzá, hogy bejusson a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, de a szerdai mérkőzésen a szerbek a 91. percben szerzett góllal kiegyenlítették a magyar előnyt, majd a 118. percben egy számunkra rendkívül peches öngóllal kivívták a győzelmet is.

A válogatottat irányító Bernd Storck sportigazgató a mérkőzés után kiemelte: fájó, hogy így búcsúzott a válogatott a tornától, de a legfőbb célt elérte a szakmai stáb és a csapat – írja az MLSZ honlapja.

– A világbajnokság előtt hangsúlyoztam, hogy az elsődleges cél a játékosaim fejlődése – fogalmazott Storck. – Ez a cél jól láthatóan megvalósult: egy kimondottan szervezett, tudatosan futballozó gárda alakult ki az elmúlt néhány hétben. Nagy örömmel tekintek vissza arra a munkára, amelyet a játékosok elvégeztek, ez és a rengeteg megszerzett tapasztalat segíteni fogja őket a továbblépésben. Nem véletlenül nyúltam a korosztálynál fiatalabb tehetségekhez is, hiszen azt szeretném, ha fokozatosan építenénk a jövő csapatát, csapatait, és hogy időről-időre fejlődjön a versenyképességünk. A szerencse nem mindig állt mellénk ezen a tornán, de büszke vagyok arra, ahogyan a világbajnokság egészén teljesített a csapatunk. Nekünk nem a szerencsével, hanem a játékunk fejlődésével kell foglalkoznunk.

A sportigazgató a szerbek elleni mérkőzést követően elmondta: érezhető volt, hogy ellenfelünknél a játékosok már hosszabb ideje helytállnak a felnőtt futballban, a fiatalok magas szintű versenyeztetése nálunk is elősegítheti a fejlődést.

– Ami az MLSZ törekvéseit illeti, szerintem nagyon helyes, hogy a sportvezetés helyzetbe hozza a fiatal játékosokat. Meggyőződésem, hogy a vébén játszó fiatalok mindegyikének helye volt a keretben, és igen magas nemzetközi színvonalon bizonyította alkalmasságát. Ezek után miért is várnának az NB I-es csapatok a szerepeltetésükkel? Biztosan helyük van a csapataikban tudásuk alapján. Ahogy láthattuk, a velünk hasonló erőt képviselő szerbek is bátran játszatják fiataljaikat az élvonalban. Ez a fejlődéshez vezető út, és jól járunk, amikor ezen teszünk határozott lépéseket.