Nemzetközi foci

Mervó Bence, avagy Mr. Gól élvezi az életet

Puskást és Ronaldót is tiszteli a négygólos fiatal, aki boldog az új szerepkörében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hosszú interjút közölt a FIFA honlapja az új-zélandi világbajnokságon szereplő magyar U20-válogatott játékosával, Mervó Bencével. A szerző azt írja: a mosolygós frontember kapu előtti hatékonysága mindenkit meglepett, nem utolsósorban saját magát is, miután eddig már négyszer volt eredményes a tornán. Senki ne kételkedjen: megvan, ki segíthet újraéleszteni Magyarország dicső focimúltját.

– A széleken szeretek játszani, különösen a bal oldalon. A klubcsapatomban is ott szerepelek. A válogatottban viszont középcsatár vagyok, ez az edzőm, Bernd Storck ötlete volt. Nagyon jól működik a dolog, és az eddigi góljaim révén ezt már én is belátom. A masszőr Miki elkezdett Mr. Gólnak becézni az edzésen, és ez rajtam ragadt. A csapattársaim már mind így hívnak azóta. Tetszik a dolog, főleg azért, mert nekik köszönhető, hogy itt tartok.

Az új magyar sztárnak kellett egy kis idő, hogy megszokja az új szerepkörét. Csapattársai közül Zsótér Donát két gólpasszt adott neki, Mervó pedig remek mesterhármast ért el Észak-Korea ellen. A cikk felidézi, hogy ez volt az első magyar tripla az U20-as világbajnokságok történetében, de a felnőttek között Kiss László (1982), Albert Flórián (1962), és Kocsis Sándor (1954) is ért már el mesterhármast.

– Magyarországnak csodálatos futballtörténelme van. Nagyon tisztelem minden honfitársamat, akik korábban világbajnokságon szerepeltek, természetesen Albertet, Kocsist és Kiss Lászlót is. Ki ne szeretné őket? Ha van egy játékos, aki kiemelkedik a többi közül, az számomra Puskás Ferenc. Ő a legjobb, aki valaha Magyarországon focizott. Tőle eltekintve nagy tisztelője brazil Ronaldónak is. Ő csodálatos volt, talpra tudott állni karrierje nehéz időszakaiban is, és visszakapaszkodott a csúcsra – hihetetlen volt.

Ronaldo honfitársai több mint 75 percig emberelőnyben voltak a magyarok ellen az új-zélandi csoportmeccsen, és végül 2-1-re győztek. A gólt persze Mervó lőtte, de Nigéria ellen nem volt eredményes, és a szünetben lecserélték.

– A nigériaiak nagyon kemény ellenfelek voltak, szerintem az egyik legjobb csapat az egész tornán – mondta Mervó, aki a középhátvéd Mustapha-Onyinye Ndidi szorításából alig tudott szabadulni. – Az volt az érzésem, hogy a koreai mérkőzés után egy kicsit jobban odafigyeltek rám. Ez megnehezítette a dolgomat.

Bármit hozzon is ezután a világbajnokság a mieinknek, a szerző szerint kiemelkedő karrier várhat a magyar fiatalra, a legmagasabb szinten. A szerény játékos két lábbal a földön áll.

– Olyan vagyok, mint bármelyik másik srác az én koromban. Nem vagyok még házas, nincs gyerekem, csak élvezem az élet minden örömét: a zenét, a tanulást, és természetesen a futballt.

És mi lenne jobb egy fiatal focistának, mint a továbbjutás a korosztályos világbajnokságon…

– Egyszerűen fantasztikus, hogy már a második forduló után kvalifikáltuk magunkat a folytatásra. A négy gólom is számít valamit… Otthon igazán büszkék lehetnek ránk, de nem elégszünk meg ennyivel, még ennél is többet vágyunk.

Olvasói sztorik