Nemzetközi foci

U20: a bitang erős szerbek következnek

A tengerparti sétát edzés, majd részletes elemzés követte; szerdai ellenfelünk eddig csak egy gólt kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kiadós tengerparti sétával indult az U20-as keret tagjai számára a keddi nap a világbajnokság helyszínén, Új-Zélandon, majd az ebéd és csendes pihenő után 16 órától a helyi, teljes mértékben fedett stadionban vezetett egyórás edzést Bernd Storck sportigazgató.

A szakmai stáb a csapat tagjai számára részletes elemzést mutatott be a szerdai ellenfél, Szerbia játékáról, amelyből kiderült, keretüket – a várakozásoknak megfelelően – roppant erős, taktikusan futballozó labdarúgók alkotják, akik több taktikai felállásban is tudnak játszani, akár egy meccsen belül is. Legtöbb góljukat bedobások, rögzített játékhelyzetek után szerzik.

Nyolcaddöntőbeli ellenfelünk védekezésére jellemző, hogy eddig összesen egy gólt kaptak a világbajnokságon (Uruguay ellen), rendszeresen állnak ki öt védővel, így ellenfeleik előtt igen kevés gólszerzési lehetőség adódott. Előny lehet nekik, hogy minden eddigi mérkőzésüket Dunedinben játszották, ebben a speciális hangulatú stadionban, míg a mieink csak hétfőn délután érkeztek meg New Plymouth-ból – írja az MLSZ honlapja.

– Számunkra nincs veszítenivaló, itt a vébé legjobb tizenhat csapata között. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ugyanakkor önbizalommal és hittel fogunk játszani, mert alapozhatunk arra a játékra, amelyet Észak-Korea és Brazília ellen megvalósítottunk – mondta Bernd Storck a keddi sajtótájékoztatón, ahol a magyar futball általános helyzetéről is kérdezték a külföldi újságírók.

– Magyarországon egyre nagyobb teret kapnak a fiatal tehetségek, ami nagyon örömteli út, és megegyezik az én filozófiámmal is. Az én feladatom sportigazgatóként ennek a folyamatnak a koordinálása. Jó példával akarunk elől járni – tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, a játékosoknak sok erőt ad az otthonról érkezők biztatás, a tévénézőktől az interneten kapott buzdítás.

A magyar érdekeltségű találkozó győztese az Egyesült Államok – Kolumbia összecsapás továbbjutójával találkozik a negyeddöntőkben, Aucklandben.

Olvasói sztorik