Nemzetközi foci

U20: Ferenc Puskás üzent a magyaroknak

Válogatottunk megérkezett a Szerbia elleni, szerdai nyolcaddöntő helyszínére, Dunedinbe.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hétfő reggel a szokásos ritmusnak megfelelően regeneráló, átmozgató edzéssel indult az új-zélandi U20-világbajnokságon résztvevő magyar válogatott játékosai számára. Aztán 11 órakor – 18 nap New Plymouth-i tartózkodás után – repülőre szállt a csapat, és Christchurch érintésével a Budapesttől legtávolabbi helyszínre, Dunedinbe utazott, hogy folytassa a felkészülést a D-csoport győztese, Szerbia ellen.

– Nigéria ellen nem sikerült azt a játékszínvonalat megvalósítanunk, mint Észak-Korea vagy Brazília ellen – fogalmazott az MLSZ honlapján Bernd Storck sportigazgató. – Ezzel együtt elmondható, hogy három különböző stílusú, rendkívül erős ellenféllel találkoztunk, és egy kimondottan nehéz csoportból jutottunk tovább harmadikként a legjobb 16 közé. A továbbjutás ténye büszkeséggel töltheti el a játékosokat. A következő mérkőzésre is maximálisan fel kell készülnünk, mentálisan és fizikailag is.

A német edző elmondta: Szerbia megint egy új stílust képvisel, egy erős európai csapatról van szó, amely kapott gól nélkül nyerte meg második két csoportmeccsét.

A csapat helyi idő szerint 16 órakor érkezett meg Dunedinbe, ahol skót dudás muzsikával fogadták a mieinket. A hírek szerint új állomáshelyén is támogatják majd magyar szurkolók a válogatottat, emellett egy új-zélandi válogatott játékostól is bátorítást kaptak a fiúk.

Louis Fenton, a Wellington Phoenix jobbhátvédje (akinek második és harmadik keresztneve Ferenc Puskás) telefonon üzent a fiúknak.

– Édesanyám magyar származású, így a hazaiak mellett elsősorban a magyar válogatottnak drukkolok – mondta a korábbi U20-as és felnőtt válogatott Fenton az mlsz.hu-nak.

Olvasói sztorik