Nemzetközi foci

U20: senki ellen nincs félnivalója a csapatnak

A Brazília ellen 2-1-re elveszített csoportmérkőzést követően azonnal megkezdték a regenerálást a mieink.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az Észak-Korea elleni 5-1-es győzelmet követően Brazíliától 2-1-re kikapott az új-zélandi U20-as világbajnokságon szereplő magyar válogatott. Pénteken délelőtt a mérkőzésen szereplő kerettagok az edzőterembe látogattak, míg a kevesebbet vagy semennyit nem játszók számára bő egyórás edzést vezényelt Bernd Storck sportigazgató. A tréninget szűkített területen egymás elleni játék zárta, ahol a játékosok intenzív körülmények között gyakorolhatták a kapuk előtti végjátékot.

– Jól játszottunk a brazil csapat ellen tíz emberrel is. Ennek önbizalmat kell adnia a folytatásra – magyarázta az MLSZ honlapján Bernd Storck. – Fiatal csapatom számára fontos a tapasztalatszerzés. Minden mérkőzésen tanulunk a hibáinkból, és ezáltal fokozatosan erősödünk. Lezártuk a mérkőzést, és már a folytatásra összpontosítunk.

A német szakember élőben tekintette meg az afrikai bajnok Észak-Korea elleni összecsapását. Mint kiemelte, Nigéria fölényes győzelmet aratott, és bizonyította, hogy jó csapat, ugyanakkor azzal a felfogással és csapatszellemben, amellyel az első két mérkőzésen futballoztak a magyar fiatalok, senki ellen nincs félnivalójuk.

A következő mérkőzésen az edző nem számíthat a brazilok ellen két sárga lap után a kiállítás sorsára jutó Tamás Krisztiánra. A magyar csapat az E-csoport második helyéről várja a vasárnapi folytatást, ugyanis gólkülönbsége jobb, mint Nigériáé. A vasárnapi meccs magyar idő szerint reggel 7 órakor kezdődik, a Duna TV élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!