Nemzetközi foci

Nagyon közel a továbbjutás a vébén

Az U20-válogatott akár egy vereséggel is továbbléphet csoportjából az új-zélandi világbajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Frissítve:

Mint arról szó volt, amennyiben Új-Zéland döntetlent játszik Mianmarral, akkor már péntek délelőtt borítékolható a továbbjutás. A házigazda viszont 5-1-re legyőzte riválisát, így négy ponttal végzett a harmadik helyen az A-csoportban.

Korábban írtuk:

Mint ismert, az Észak-Korea elleni 5-1-es sikerrel kezdte a magyar válogatott az új-zélandi U20-as világbajnokságot. A Bernd Storck vezette korosztályos csapat a csoportkör második fordulójában azonban pont nélkül maradt, a végső sikerre is esélyes brazilok ellen ugyanis szoros csatában 2-1-es vereséget szenvedett.

A mieinkre az utolsó körben Nigéria fiataljai várnak: ha nyer a magyar csapat, biztosan továbbjut, de vereség esetén is minden esélye megvan a továbblépésre.

A lebonyolítás szerint ugyanis a hat darab négycsapatos csoport első két helyezettjei mellett a legjobb négy harmadik pozícióban záró válogatott is továbbjut.

Mivel a B-csoport küzdelmei pénteken lezárultak – és az eredmények is kedvezően alakultak –, így válogatottunk jó eséllyel ott lesz a legjobb 16 között. Argentína ugyanis döntetlent játszott az osztrákokkal, így két ponttal zárt a B-csoport harmadik helyén. Ezzel eldőlt, hogy náluk már biztosan több ponttal zárnak a mieink.

A magyar csapat a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nemigen végezhet, ahhoz ugyanis nagy vereségbe kellene beleszaladni az Afrika-bajnok ellen, míg Észak-Koreának le kellene győznie a brazilokat.

A harmadik hely tehát már gyakorlatilag biztos, ami a következő kimenetelek esetében továbbjutást is ér:

– ha az A-csoportban a házigazda Új-Zéland döntetlent játszik Mianmarral;*

– vagy, ha a C-csoportban Szenegál döntetlent játszik Katarral.

Ekkor ugyanis biztosan lesz egy további kétpontos harmadik helyezett, ami azt jelenti, hogy legalább két harmadik helyezettet megelőz a magyar csapat. Természetesen további lehetőségek is fennállnak, ott azonban a gólkülönbséget is figyelembe kell venni.

*ez a mérkőzés magyar idő szerint pénteken 9 órakor kezdődött.

Olvasói sztorik