Nemzetközi foci

U20: hitet adott az 5-1-es siker

Bernd Storck is tudja, hogy a folytatásban Észak-Koreánál komolyabb csapatok várnak a mieinkre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kedden egy edzés szerepelt az új-zélandi világbajnokságon szereplő magyar U20-válogatott programjában. A hétfői, Észak-Korea elleni győzelemben kulcsszerepet vállaló játékosok más gyakorlatokat végeztek, mint azok, akik kihagyták a nyitómeccset. A délután folyamán a játékosok a New Plymouth-hoz közeli tengerparton folytatták a regenerálódást.

Az MLSZ sportigazgatója, Bernd Storck az edzés után a szövetség honlapjának elmondta: természetesen elégedett csapata hétfői sikerével.

– Nagyon fontos volt számunkra a jó rajt a torna szempontjából, és azért is, hogy játékosaim érezzék, igenis van értelme annak a kemény, fegyelmezett munkának, amit elvégeztek a felkészülés időszakában és tegnap a pályán is. Nagyszerű ez a végeredmény, de ne feledjük, világbajnokságon vagyunk, és csak egy meccsről beszélhetünk. Észak-Korea jó csapat, de a folytatásban még komolyabb feladatok várnak ránk.

A mieinknek két napjuk van arra, hogy kipihenjék a mérkőzést, és tökéletes formába kerüljenek a következő, Brazília elleni csoportmeccs előtt, amelyet magyar idő szerint csütörtök reggel 9 órától rendeznek.

– Azonnal elkezdtük a regenerálást, mivel már a folytatásra kell koncentrálnunk. Stábommal elemeztük a brazil csapatot korábban is, ugyanakkor sok változás állt be a dél-amerikaiak keretében, új az edzőjük is, így leginkább a Nigéria elleni találkozót kell részletes kiértékelni, és átvenni a játékosokkal.

Bernd Storck a helyszínen tekintette meg a brazilok első világbajnoki mérkőzését.

– Nem meglepő, hogy remek egyéni képességű játékosokból áll a csapat. Ugyanakkor szervezett, fegyelmezett, zárt csapatjátékkal, és persze megfelelő hozzáállással eredményesek lehetünk ellünk is. Ehhez elsősorban az kell, hogy a csatároktól a védelemig mindenki lássa el a feladatát maximálisan a pályán, és a rendszer fontos tagja legyen. A Korea elleni siker abban segít, hogy mindezt még nagyobb hittel, önbizalommal tegyék a futballistáink. A magyar futballban vannak tehetségek, az eredményességhez azonban mindig a maximumot kell teljesíteni – mondta az MLSZ német sportigazgatója.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik