NB I

Dárdai Pál: Bízom a jó közönségben

A szövetségi kapitány a litvánok elleni pénteki, debreceni mérkőzésen megfelelő hozzáállású, hajtós csapatot szeretne látni a pályán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pénteki, Litvánia elleni barátságos mérkőzést megelőző sajtótájékoztatót már a találkozó helyszínén, a Nagyerdei Stadionban tartotta Dárdai Pál szövetségi kapitány. A szakvezető ismét leszögezte: könnyen előfordulhat, hogy a játékosok a szokásosnál fáradtabbak lesznek a találkozón, de így is sok fontos tapasztalatot lehet majd leszűrni a csapat teljesítményéből.

– Jó hozzáállást várok, ugyanúgy, ahogy a tegnapi és a tegnapelőtti edzésen – mondta idézi Dárdai Pált az MLSZ honlapja. – A srácok keményen dolgoztak az elmúlt napokban, ezért lehet, hogy nem lesznek igazán frissek, de ezt a hetet feláldoztuk erre. Tervezett cseréink lesznek, ugyanúgy, mint ősszel az oroszok ellen, és mind a hat cserelehetőséget ki fogjuk használni. Az a fontos, hogy jó ritmusban, jó hozzáállással futballozzunk, az eredmény ehhez képest másodlagos lesz. Bízom a jó közönségben, és abban, hogy hajtani fognak a játékosok a nekik jutó időben. A mérkőzés után a kerettagok kapnak még némi terhelést, majd hazamehetnek pihenni egyet, és jövő hét elejétől jön az éles történet.

Dárdai Pál hozzátette: a görögök ellen is edzőmérkőzéssel készült a csapat (akkor a Ferencváros volt az ellenfél), most egy nagyobb feladat vár a játékosokra, de a cél ugyanaz, mint a tavasszal volt, vagyis javítani a csapatjátékon a tétmérkőzés előtt.

– Az a célunk, hogy minél jobb esélyekkel mehessünk Finnországba, ahol – és ezt fontos kimondani – nyerni akarunk. A litvánok ellen a hozzáállás, a mentalitás lesz a legfontosabb, az elmúlt napokban gyakoroltakat szeretném viszontlátni a mérkőzésen. Két hét alatt több taktikai elemet lehet gyakorolni, a hosszabb közös felkészülés végére, reményeim szerint, nem leszünk olyan kiszámíthatóak, mint most. Aki megnézte az eddigi mérkőzéseinket, látta a játékunkban a szervezettséget, erre szeretnénk építeni, ugyanakkor a litvánok ellen meg fogjuk próbálni feljebb tolni a csapatot, előrefelé védekezni, és majd kiderül, érdemes-e ezzel próbálkozni, vagy nem. Ha nem lesz teljesen stabil a játékunk, Finnországban nem fogok kockáztatni, mert ott már célfocit játszunk, és egyedül a győzelem fontos – tette hozzá Dárdai Pál.

A kapitány elmondta: Juhász Roland játéka továbbra is kérdéses, a kerethez a napokban csatlakozó Stieber Zoltán és Simon Krisztián viszont jó állapotban érkezett meg, rájuk számíthat pénteken a szakmai stáb.

A sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya is részt vett, és újságírói kérdésre azt felelte: plusz motivációt jelent számára, hogy ismét hazai városban, hazai közönség előtt játszhat.

– Úgy érzem, minden adott ahhoz, hogy hangulatos, jó mérkőzést játsszunk, bízom benne, hogy minél többen kilátogatnak a mérkőzésre. Az elmúlt napok edzései jó hangulatban teltek, még akkor is, ha minden gyakorlás után meglehetősen fáradtan mehettek haza a játékosok – fogalmazott a csapatkapitány.

Fontos jegyinformációk a mérkőzésre

A pénteki napon a Nagyerdei Stadionban nem lesz jegyárusítás a mérkőzésre. Ugyanakkor a meccs napján is vásárolhatóak jegyek országszerte a Ticket Express partnerirodáiban, valamint interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. Az interneten vásárolt belépőket otthoni kinyomtatás után lehet felhasználni a stadion kapuinál.

A Magyarország–Litvánia mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik Debrecenben, a Duna TV élőben közvetíti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik