Nemzetközi foci

Tőzsér már Debrecenben készül

Nagyon reméli, hogy az olasz Parma megmenekül, és maradhat az angol Watford csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Watford válogatott középpályása két hét szabadság után újra edzésbe állt, és a litvánok elleni, június 5-i felkészülési mérkőzést megelőző edzőtáborig a DVSC-vel gyakorol.

Tőzsér számára jól alakult a nemrégiben véget ért idény, csapata, a Watford feljutott az angol élvonalba, ő pedig végig alapembere volt az együttesnek.

– Május harmadikán ért véget számunkra a bajnokság, vagyis több mint három hete játszottam az utolsó mérkőzésemet. Azóta volt két hét szabadságom, utána elkezdtem a futóedzéseket, egy hete pedig már a Lokival edzek – mondta az MLSZ honlapján Tőzsér Dániel. – A válogatott szakmai stábjának tagjai külön felhívták a figyelmemet, hogy mindenképpen tartsam megfelelő szinten az edzettségi állapotomat, persze figyelmeztetés nélkül is tudtam, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy a finnek elleni nagyon fontos mérkőzésre a legjobb formában legyek. Élvezem a debreceni edzésmunkát, jól érzem magam az edzéseken. Jó itt lenni, már csak azért is, mert gyerekkori barátaimmal, Tisza Tibivel és Máté Petivel közösen készülhetek, Varga Józsit, Korhut Misit és Szakály Petit pedig jól ismerem a válogatottból. Várom már a debreceni mérkőzést, minden futballista szeret egy ilyen nagyszerű stadionban pályára lépni, remélhetőleg szép számú közönség előtt.

A litvánok elleni, jövő pénteki mérkőzés után nyolc nappal, június 13-án Finnországban játszik Európa-bajnoki selejtezőt a válogatott. A kettő közül az utóbbi természetesen sokkal fontosabb, de a játékosok a Litvánia elleni összecsapáson is jó játékra és győzelemre készülnek.

– Ha címeres mezben játszik valaki, akkor nincs barátságos meccs, de azért nyilván a litvánok elleni találkozó előtt az lesz a lényeg, hogy mindenki megfelelő kondícióba kerüljön az egy héttel későbbi, finnországi selejtezőre – így Tőzsér Dániel. – A kerettagok különböző edzettségi állapotban érkeznek az edzőtáborba, Dárdai Pali ezért is akarta, hogy minél előbb elkezdjük a közös munkát. A litván meccs azért lett beiktatva a programba, hogy segítség legyen a formába hozásban. Szerintem az első hét annak a jegyében telik majd el, hogy minden kerettag fizikálisan a lehető legmagasabb szintre jusson. Akinek pihennie kell a bajnokság végén, az kevesebbet dolgozik majd, akinek pedig lemaradása van, keményebb terhelést kap. A litvánok elleni mérkőzésre minden bizonnyal már egységesebb lesz a keret, Finnországban pedig már a legjobb formáját hozza minden pályára lépő játékos.

Tőzsér Dániel még nem lehet százszázalékosan biztos abban, hogy a következő idényt is a Parma kölcsönjátékosaként Watfordban kezdi meg, de ha rajta múlik, szívesen maradna jelenlegi klubjánál.

– Ha a roppant nehéz helyzetben lévő Parma megmenekül, akkor még egy évig biztosan a Watfordnál játszom kölcsönben, ezért most leginkább ez a kérdés, hogy mi lesz a Parmával. Én bízom benne, hogy megmentik a klubot, és újra nyugalom lesz, ellenkező esetben szabadon igazolhatóvá válok a nyáron. Nagyon jól érzem magam Watfordban, mindenképpen ott képzelem el a jövőmet, de mint tudjuk, a futballban semmit sem lehet előre biztosra venni – tette hozzá a középpályás.

Olvasói sztorik