Nemzetközi foci

Tőzsér Dániel marad a Watfordnál

A középpályás biztos benne, hogy nem befolyásolja a sorsát az olasz Parma esetleges csődje.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tőzsér Dániel csapata, a Watford feljutott a Premier League-be, így Gera Zoltán után nyártól ismét lesz magyar játékosa az angol élvonalnak. A 29 éves csapatkapitánynak azért az olasz Parmára is figyelnie kell. Mivel csak kölcsönben szerepel Angliában, az olasz klub csődhelyzete az ő sorsát is befolyásolja: ha megszűnik a klub, rögtön munkanélkülivé válik. Mégsem aggódik a jövője miatt.

Honfitársunk szerint a Championship azért gyilkos, mert semmilyen szünet nincs télen, végig szerda-szombat ritmusban futballoznak, még karácsonykor és újévkor is. A 27-szeres magyar válogatott úgy lett a Watford legtöbbször foglalkoztatott játékosa, hogy csak kölcsönben szerepel az angol csapatban.

– Ez csak papíron számít kölcsönszerződésnek, én abszolút Watford-játékosnak mondom magam már másfél éve. A Parmához semmi közöm, még a városban sem jártam, sajnos a fizetésemet sem utalják. Ellenben a Watfordnak három csapatkapitánya van, és én vagyok az egyik. Senki nem érezteti, hogy csak kölcsönjátékos lennék – idézi Tőzsért az origo.hu.

Menedzsere, Filipovics Vladan szerint valóban bizonytalan a játékos sorsa, májusban derülhet ki, hogy mi lesz: ha valaki megveszi a klubot, akkor érvényben marad a kölcsönszerződés, és Tőzsér Dániel készülhet a Premier League-re. Ha viszont véglegesen csődbe mennek az olaszok, akkor az összes játékos, így Tőzsér is szabadon igazolhatóvá válik – tudatta az Origóval Filipovics.

– A Watford játékosa vagyok a következő szezonra is, így a Parma-üggyel nagyon nem foglalkozom, mert nem az én dolgom, miközben persze szeretném, ha megoldódnának az olasz klub gondjai. Az én részemet teljesítettem azzal, hogy feljutottunk, így most jöhet a pihenés – mondta minderről a középpályás.

Ha esetleg mégis szabadon igazolható lesz, akkor a Watfordnak csak vele kellene megegyeznie, és az elmúlt szezonban történtek alapján nyilván mindkét fél szívesen venné a közös folytatást. Filipovics szerint már csak azért is szép jövő várhat rá a Watfordnál, mert a Premier League jobban fekszik a stílusának, mint a Championship.

Olvasói sztorik