Nemzetközi foci

Tőzsér: nem kérünk a Wembleyből

Az angol Watford légiósa rájátszás helyett egyenes úton harcolná ki az élvonalbeli szereplést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hajrájához érkezett az angol másodosztály hosszú mérkőzéssorozata. Szurkolhatunk, hogy a magyar válogatott Tőzsér Dániel csapata, a Watford kiharcolja a Premier League-be jutást. Három fordulóval a vége előtt csak gólkülönbséggel szorulnak a harmadik helyre, márpedig az első kettő egyenesen feljut a világ leggazdagabb bajnokságába, míg a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik közül az egyik a rájátszásban kiharcolhatja a magasabb osztályba kerülést. Angliában a rájátszás döntőjét hagyományosan a Wembleyben vívják, ám egy ottani szereplésről ezúttal szívesen lemondana Tőzsér.

– Négyre szűkült azon csapatok száma, amelyek egyenes ágon kiharcolhatják a feljutást, és jó érzés, hogy a Watford is közéjük tartozik – magyarázta a Bors érdeklődésére Tőzsér Dániel. – A rájátszásban a helyünk már biztos, de el akarjuk kerülni, és ha egy mód van rá, a Wembley-féle döntőről hallani sem szeretnénk. A hátralévő három bajnoki meccsünkön a lehető legtöbb pontot akarjuk megszerezni, persze, lehet, hogy a gólkülönbség fog dönteni az egyenesági feljutásról. Habár három olyan ellenféllel találkozunk még, amelyeknek tét nélküliek lesznek a meccseink, mégsem mehetünk biztosra.

Tőzsér megbecsült tagja, az egyik kapitánya a csapatnak. Számos gólpassza mellett öt gólt szerzett a bajnokságban, és ő lépett pályára az együttesben a legtöbb bajnokin, 42 alkalommal.

– Hogy már most egy Chelsea elleni fellépésről álmodoznék? Igazából a bajnokság elejétől a feljutás volt a célunk, és már csak karnyújtásnyira vagyunk, hogy az álom valósággá váljon – tette hozzá az olasz Parma által még egy évig kölcsönadott Tőzsér.

Olvasói sztorik