Nemzetközi foci

Komoly terhelést kap a válogatott

A kapitány elmondta, hogy mihamarabb azonos edzettségi szintre kell hozni a játékosokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A litvánok elleni, pénteki felkészülési mérkőzésre és a jövő szombati, finnországi Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keret hétfőn délután a Puskás-stadionban kezdte meg a közös munkát.

A játékosok 16 órakor gyűltek össze, és 16.30-kor kezdődött az első edzés, amelyen Dárdai Pál szövetségi kapitány – ígéretéhez híven – alaposan meghajtotta a társaságot. A kapitány a játékosoknak is elmondta, hogy a következő napokban a szokásosnál nagyobb terhelésre kell számítaniuk, mert csak így érhető el a cél, hogy a finnek elleni meccs előtt napokban már minden kerettag azonos edzettségi szinten legyen.

Edzettség terén ugyanis jelenleg meglehetősen heterogén a keret, van, aki már hosszabb szabadságról visszatérve kezdte meg a felkészülést, mások néhány napja végeztek a bajnokságban, néhányan pedig még most is a klubjukkal készülnek, mint például a lengyelországi légiósok, vagy a Németországban túlórázó Stieber Zoltán, Simon Krisztián kettős. Vannak sérültek is a keretben: Juhász Roland, Gera Zoltán és Varga József még nem tudott a többiekkel gyakorolni, rájuk rehabilitációs munka vár a következő napokban.

Dárdai Pál felkészült arra, hogy egy-két játékos esetleg nem tudja vállalni a játékot a litvánok ellen, és behívta a keretbe Márkvárt Dávidot, a pécsiek fiatal középpályását. A kemény, másfél órás edzést követően közös vacsora következett, majd mindenki hazamehetett, a hét első felében ugyanis napközis jelleggel üzemel az edzőtábor, csak az edzésekre kell a Puskás-stadionban megjelenniük a labdarúgóknak. Legközelebb kedden délelőtt edz a válogatott, majd sajtótájékoztatón vesz részt a szövetségi kapitány, valamint néhány labdarúgó – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik