NB I

Juhász szerint jó a létszámcsökkentés

A Videoton és a válogatott középhátvédje szombaton visszavágna a Ferencvárosnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Bár matematikai tétje már nincs az élvonal utolsó (30.) fordulójában sorra kerülő Ferencváros–Videoton rangadónak, a presztízs szempontjából mindkét csapatnak fontos a szombaton 16.30-kor kezdődő mérkőzés. Juhász Roland, a bajnoki címet már korábban biztosító székesfehérvári csapat középhátvédje teljesen más mérkőzésre számít a Groupama Arénában, mint amilyen a Fradi 4-0-s győzelmével végződött múlt heti kupadöntő volt.

A válogatott futballista, aki korábban nyolc évig játszott a belga Anderlechtben, a hirado.hu munkatársának azt is elmondta, hogy egyik kedvenc bajnoki címét szerezte a Videotonnal.

– Az már ugye korábban eldőlt, hogy mi vagyunk a bajnokok, a Fradi pedig az ezüstérmes. Presztízse viszont van a szombati meccsnek, hiszen a Ferencváros nyilvánvalóan szeretné megőrizni hazai veretlenségét, mi pedig visszavágnánk a kupadöntőben elszenvedett vereségért – magyarázta Juhász Roland.

A védő pályafutása hatodik bajnoki címét ünnepelhette a közelmúltban. Egyszer az MTK-val, négyszer a belga Anderlechttel, most pedig a Videotonnal lett aranyérmes.

– Ez az egyik legkedvesebb bajnoki címem, hiszen Székesfehérváron olyan csapat tagja lehetek, amely nem csak a pályán, de a pályán kívül is rendkívül összetartó. Ennyire jó közösségben még nem voltam.

Nagyon úgy tűnik, hogy a következő szezonban már csak 12 csapat lesz az NB I-ben. Juhász szerint ez jót tehet a bajnokságnak.

– Nem akarok senkit megbántani, de a mostani bajnokságban volt egy-két csapat, amely nem érte el az élvonal szintjét. Ezekben az együttesekben is szerepelt azonban néhány jó futballista, akik más csapatoknak erősítést jelenthetnek. Jót tehet a bajnokságnak, hogy kevesebb klub lesz az élvonalban.

Közben a válogatottra is fontos mérkőzések várnak, hiszen a csapat még versenyben van az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban.

– Mindig is nagyon fontos volt számomra a válogatott, ameddig számítanak rám, addig menni fogok. Nem mondtam le a nagy álmomról, hogy világbajnokságra vagy Európa-bajnokságra jussak ki a csapattal – mondta végül Juhász Roland.

Olvasói sztorik