NB I

Tőzsér: egyénileg is készülünk

A Watford légiósa éppen a nyári szabadság közepén tartott, de szívesen csatlakozott a válogatotthoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott pénteken a debreceni Nagyerdei Stadionban felkészülési mérkőzésen fogadja Litvániát, majd június 13-án Helsinkiben a finnek vendégeként lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. Csapatunk kedd délelőtti edzése után az angol (immár élvonalbeli) Watford légiósa, Tőzsér Dániel elmondta, hogy ezen a szinten már mindenki tudja, mi kell neki, ezért a játékosok egyénileg is felkészítik magukat.

– Milyen fizikai állapotban van?
– Köszönöm szépen, minden rendben van. Éppen a nyári szünet közepére jött ez a két mérkőzés, de nyilván a finn meccs a fontosabb és a sordöntő – kezdte Tőzsér Dániel. – Én már bő egy héttel ezelőtt elkezdtem edzeni. Szeretném megköszönni a DVSC-nek, hogy megengedték, hogy náluk edzek, így nem kellett várost váltanom, tehát otthon lehettem. Nyilván nem ez a legkellemesebb idő az edzésre, hiszen itt az árnyékban kellemes, de kint elég meleg és fülledt a levegő. Ez azért megnehezíti a dolgunkat, de ez van.

– Dárdai Pál szövetségi kapitány állítólag az első edzésen nagyon meghajtotta a csapatot. Ez várható egészen a mérkőzésig?
– A finn mérkőzésig nyilván be van osztva minden, terv szerint. Azt mondta Pali, hogy biztosan nem leszünk túl frissek a litvánok ellen, de nem is az a cél. Ő mindig tudja, mit akar, és ezt már nekünk is felvázolta tegnap, tehát ennek jegyében készülünk.

– A játékosok eltérő edzettségi állapota nagyjából azonos szintre hozható?
– Két hét alatt szerintem maximálisan, úgyhogy ennek jegyében dolgozunk. Itt, válogatott szinten már mindenki tudja, mi kell neki. Szerintem mindenki egyénileg is felkészíti magát. Van, akinek kicsit jobban kell pörögnie edzésen, van, akinek a technikai dolgokra kell jobban odafigyelnie, van, akinek a fizikaira. Ezt így csináljuk, profi szinten mindenki.

Gera számára ez az utolsó

Gera Zoltán kisebb sérüléssel bajlódik, így kedden különmunkát végzett, de várhatóan hamarosan visszatérhet.

„Nagyon jól érzem most már magam, szerintem szerdán vagy csütörtökön csatlakozom a csapathoz, de a legfontosabb a finn meccs” – nyilatkozta a Ferencváros 36 éves támadója. Hangsúlyozta, vélhetően pályafutása utolsó selejtezősorozatában szerepel, és nagyon szeretné kiharcolni a válogatottal, hogy ott lehessen egy nagy nemzetközi tornán. „Persze, semmit nem adnak ingyen” – tette hozzá.

Olvasói sztorik