NB I

Húszéves rekord Újpesten

Hasonló győzelmi szériát legutóbb Garami József irányításával produkáltak a lilák.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A zsinórban hatodik bajnoki meccsüket nyerő újpestiek hasonló győzelmi szériát legutóbb az 1994–1995-ös idény elején, Garami József irányításával produkáltak, akkor a nyolcadik forduló után nyolc győzelemmel vezették a táblázatot. A diósgyőriek november 22. után nyertek ismét idegenbeli bajnoki mérkőzést. A székesfehérváriak legutóbb október 19-én kaptak gólt bajnoki találkozón a Sóstói Stadionban. A Fradi 2006. április 12. után nyert ismét hazai pályán bajnokit a Honvéd ellen. Az élvonal érdekességei a 29. fordulót követően, az MLSZ honlapjának gyűjtése alapján:

– Az Újpest sorozatban a hatodik bajnoki mérkőzését nyerte meg. Ebben a szakaszban négy pontot vert a Ferencvárosra, ötöt a Videotonra, nyolcat a Diósgyőrre és a Pécsre, a többi csapatról nem is beszélve…

– A lila-fehérek hasonló szériát az 1994–1995-ös idény elején, Garami József irányításával produkáltak legutóbb, akkor a nyolcadik forduló után nyolc győzelemmel vezették a táblázatot.

– Az Újpest a legutóbbi hat találkozóján 18 gólt szerzett. Az előző – a Ferencváros elleni vereséggel lezárt 23 fordulós – szakaszban mindössze 19-et.

– A Puskás Akadémia játékosa, Tischler Patrik négy gólt szerzett szombaton. Ez legutóbb az élvonalban Lázok Jánosnak sikerült a Paks játékosaként 2013. március 2-án – érdekes véletlen, hogy ugyancsak az Újpest ellen.

– Az MTK 11 győzelemmel zárt pályaválasztóként. Ennél többször csak a Videoton szerzett három pontot otthon, és az FTC még megszerezheti a 12. sikerét. De a kék-fehérek teljesítményének értékét növeli, hogy végig albérletben játszottak.

– Az MTK színeiben bemutatkozott az élvonalban az 1998. február 27-én született Vogyicska Bálint. 1997 után született játékos korábban még soha nem lépett pályára az OTP Bank Ligában.

– A Győri ETO az idényben először nyert háromgólos különbséggel hazai bajnoki mérkőzést, illetve hármas győzelmi sorozattal zárta a hazai bajnoki meccsei sorát. Ez azért is figyelemre méltó, mert a csapat 2014. augusztus 31. és 2015. április 26. között nem nyert bajnokit az ETO Parkban.

– A Lombard Pápa a legutóbbi kilenc fordulóban mindössze egy pontot szerzett.

– A tavaszi idény végére beugró diósgyőri Vitelki Zoltán továbbra is veretlen élvonalbeli vezetőedzőként – a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett a csapata, és november 22. után nyert ismét idegenbeli bajnoki mérkőzést.

– A Diósgyőr a legutóbbi hat mérkőzésen veretlen maradt a nagy rivális Nyíregyháza ellen.

– A Videoton kiemelkedő hazai mérleggel zárta az idényt: a megszerezhető 45 pontból 40-et begyűjtött. Az előző két idény bajnoka, a Győri ETO és a Debrecen egyaránt 36 pontot szedett össze. Még a veretlenül bajnok Loki is „csak” 39 pontig jutott odahaza, 2011–2012-ben. A székesfehérváriak 12 hazai bajnokin nem kaptak gólt.

– A Kecskemét a legutóbbi négy – kivétel nélkül idegenben játszott – bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt. A tavasz elejének sikercsapata március 21. óta nyeretlen.

– A Ferencváros immár biztosan ezüstérmes, és ez a legjobb bajnoki szereplése az elmúlt tíz évben. Legutóbb 2004–2005-ben voltak második helyezettek az élvonalban.

– Dibusz Dénes tizedszer nem kapott gólt bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában.

– Somalia 2014. március 29. óta először szerzett gólt bajnoki mérkőzésen.

– A Fradi 2006. április 12. óta először nyert hazai bajnokit a Honvéd ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik