NB I

Jarni szerint nem érdekli a gyerekeket a magyar foci

A PMFC horvát edzője büszke a csapat bentmaradására, a jövőjéről ezután tárgyal, a magyar futball hanyatlását nem igazán érti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Robert Jarni, a PMFC horvát vezetőedzője a 24sata.hr portálnak nyilatkozott az edzőként végzett munkájáról és a magyar futballról. Elmondta, nagyon büszke a bentmaradásra, úgy érzi, bizonyította edzői kvalitásait, pedig eleinte nem volt könnyű dolga, mert a csapattal el kellett fogadtatnia saját módszereit.

Jarni szerint sokat segített, hogy megválaszthatta a munkatársait, a törökországi edzőtáborban letették a tavaszi szereplés alapjait. A cikk megemlíti, hogy Jarni győzelem nélkül álló csapatot vett át, majd 11 forduló alatt 18 pontot szerzett velük és biztosította a bentmaradást.

A folytatásról annyit mondott, két éves szerződése van, jövő héten ül le a tulajdonossal tárgyalni. Pécset ragyogó helynek írja le, ahol remekül érzi magát. Amit viszint nehezen ért meg, az a magyar futball lesüllyedése.

“Valaha nagyhatalom voltak, de ma még a gyerekeket sem érdekli igazán a futball, nincsenek példaképeik. Gyakorlatilag harminc éve nincsenek sehol. Pedig az állam rengeteget költ a futballra, a támogatási rendszerüket egész Európa megirigyelhetné” – teszi hozzá Jarni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik