Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Pécs edzőjét kérdezte a világsajtó

Az egyik tekintélyes futballportálon Robert Jarni fejtette ki véleményét a keddi BL-elődöntőről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kedd esti Juventus – Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő előtt ki mást lehetne megszólaltatni az esélyekről és az erőviszonyokról a nemzetközi sajtóban, mint a Pécsi MFC edzőjét! Persze, ha hozzátesszük, hogy a horvát Robert Jarni játékosként az olasz és a spanyol klubot is erősítette, akkor rögtön érthetővé válik, miért őt választotta a goal.com, amikor előzetest készített a nagy meccshez.

Az egykori horvát válogatott balhátvéd szoros eredményt vár, szerinte a spanyoloknak a döntetlen is megfelel Torinóban. Úgy véli: a Realnak 55 százalék esélye van a győzelemre a várhatóan kemény meccsen, amelyen különböző játékstílusok összecsapására is sor kerül.

– Nem tudom, kinek szurkoljak, nehéz eldönteni, hiszen mindkét klubban játszottam, és mindkettőnek fantasztikus története van. Nagyon kemény meccset várok, és azt mondom, ha a Juventus nem szerez előnyt az első mérkőzésen, akkor is van esélye a továbbjutásra, mert mostanság nagyon jó formában van. A madridiaknak nagy előnyük, hogy Carlo Ancelotti személyében tapasztalt edzőjük van, aki tudja, hogyan kell trófeákat nyerni. Európa legjobb támadósorainak és védelmeinek összecsapása következik. Ami az esélyeket illeti: szerintem ötvenöt-negyvenöt a Real javára, különösen akkor, ha jó eredményt érnek el Torinóban – kezdte Robert Jarni.

A PMFC 46 éves edzője a Juventusban az 1994–1995-ös, a Real Madridban pedig az 1998–1999-es idényben játszott. Azt mondja, ez már nagyon régen volt, ezért nem tudná megtippelni, hogy fog játszani a Juve, hiszen minden megváltozott a csapatnál, mióta ott futballozott, úgyhogy nem igazán ismeri a jelenlegi szakmai hátteret. A spanyolok közül Jarni szerint nagyon fog hiányozni honfitársa, Luka Modric, aki a csapat agya, ő adja a ritmust és ő színezi a játékot.

– Gianluigi Buffon és Iker Casillas egyaránt fenomenális kapusok, de számomra Buffon a legjobb a futball történetben, és azt hiszem, ő előnyt jelent a Juvénak ebben a párharcban. A Madrid egyértelműen favoritnak számít, és csakúgy, mint az összes többi csapat, a torinóiakkal szeretett volna találkozni, de a Juve számára is ez a lehető legjobb sorsolás, mert a Bayern München és a Barcelona jelenleg jobb csapat. Igazi nagy játékosok vannak a Realban, de többen sérültek. Ez a Real nem ugyanaz, mintha Modric és Karim Benzema is játszana. A Bayern és a Barcelona párharcában szerintem a németeknek van egy kis előnyük, de csak azért, mert a világ legjobb edzője, Guardiola dolgozik náluk. Ő olyan dolgokat tud, amit senki más – vélekedett Robert Jarni.

Olvasói sztorik