Nemzetközi foci bajnokok ligája

A tökéletességre kell törekednie a Juvénak

Sok ember már feladta volna, de Chicharito nem panaszkodott, kitartott, és kedden pályára léphet a Real Madridban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája küzdelmei a finishez érkeztek. Az elődöntőben már valóban csak a legjobbaknak jutott hely. Közülük csak kettő juthat a döntőbe, ahol megküzdhetnek Európa legrangosabb kupájáért. Az idei kiírásban az angol csapatok csalódást keltően szerepeltek, hiszen már a negyeddöntőben sem találkozhattunk velük. Ismételten Spanyolország lehet a legbüszkébb, hiszen a két gigász ott van a legjobb négyben. Rajtuk kívül az olasz és a német listavezető küzdhet, hogy ott lehessen a berlini döntőben. Kedden, az első mérkőzésen a Juventus hazai pályán játszik a Real Madrid ellen.

Massimiliano Allegri vezetőedző elmondta, hogy a Juventusnak a tökéletességre kell törekednie.

– A Real nagyon sokat fejlődött Carlo Ancelotti irányítása alatt, akinek rengeteg nemzetközi tapasztalata van. Még megvan az esélyük a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerni. Rengeteg olyan dolog van, amit nem szabad csinálnunk kedden, hiszen a Real Madrid rendkívüli csapat, rengeteg technikás játékossal. Két közönségszórakoztató összecsapásra számítok. Pontosan tudjuk, hogy egyetlen lépésre vagyunk a döntőtől, de tisztában kell lennünk a saját erőnkkel – mondta Massimiliano Allegri.

Chicharito sosem panaszkodott, de úgy érzi, most eljött az ideje.

– Nem indult jól ez a szezon, de a futball már csak ilyen, nagyon gyorsan változnak a dolgok. A szüleim megtanítottak, hogy a türelem és a kitartás fontos része a tanulásnak. Sok ember már feladta volna, de én a végsőkig kitartottam. Ebben a csapatban minden nap tanul valami újat az ember, ezért hálás vagyok istennek, hogy itt lehetek. Pontosan tudom, hogy a Real Madrid a legjobb csapat a világon, ahol meg kell küzdeni a játéklehetőségért, de én soha sem panaszkodtam, mindig csak előre néztem. Néha persze éreztem frusztrációt, mert nem akartam a padon ülni, de továbbra is tettem a dolgomat. A Juventus egy topcsapat, hiszen nem véletlenül került be az elődöntőbe. Két nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük – mondta Javier Hernández.

A Real Madrid utánpótlásában nevelkedett, de a közelmúltban Torinóba kerül Alvaro Morata már csak a Juventusra koncentrál, és arra, hogy sikeres legyen a jelenlegi klubja.

– Úgy érzem, nem kell bizonyítanom senkinek. Hálás vagyok Carlo Ancelottinak, hogy lehetőséget adott, és játszhattam a tavalyi döntőben. Most azonban már a Juventus játékosa vagyok, és mindent meg akarok tenni azért, hogy a klub sikeres legyen. Nem számít, milyen hosszú ideje nem nyert a csapat Bajnokok Ligáját, most az a fontos, hogy mi legyünk az egyik együttes, amely ott lehet Berlinben – mondta Morata.

Juventus (olasz) – Real Madrid (spanyol)

Az elődöntő küzdelmei Torinóban kezdődnek, kedden. Az olaszoknak hatalmas dicsőség, hogy bejutottak, hiszen az Internazionale 2010-es sikersorozata óta olasz csapat nem jutott el erre a szintre. Nem is csoda, hogy a méltán híres Serie A-t már lassan a francia Ligue 1 is megelőzi a bajnokságok rangsorában. Ennek ellenére most Itália zászlóshajója bizonyíthatja, hogy Conte távozása és Allegri érkezése talán jót tett az együttesnek.

Kisebb teher is nyomhatja az olaszok vállát, hiszen ki tudja, hogy a következő kiírásban is ott lesznek-e a kulcsjátékosaik. Így most kell valami nagyot alkotniuk, persze, ezt nem könnyű elérni, különösen, ha a Real Madrid az ellenfél. Az olaszok francia üdvöskéje, Paul Pogba kihagyhatja az első találkozót, ami nagy érvágás lehet a hazaiaknak.

Érdekes lehet, hogy Massimiliano Allegri milyen felállásban küldi fel az övéit. Legutóbb a Monaco ellen háromvédős rendszerben játszottak, de a bajnokságban a legutóbbi, Sampdoria elleni meccsen már négy hátvéd volt a pályán. Egyébként ez pont fordítva volt jellemző az idei szezon első felében. Vélhetőleg a Real Madrid ellen nem kockáztatná meg a háromvédős felállást az olasz tréner, bár az öt középpályással akár könnyebb is lehetne tartani a spanyolok villámgyors szélsőit. A Juventusnak komoly előnye lehet, hogy már bajnoknak mondhatja magát, tehát elsősorban a Bajnokok Ligájára összpontosíthat, míg a Real három pontra le van maradva az éllovas Barcelonától.

Ha valaki, akkor Carlo Ancelotti ismeri az olasz futballt, és azt is pontosan tudja, hogyan kell Bajnokok Ligáját nyerni. Utóbbira a Real Madrid játékosai is emlékezhetnek, hiszen ők a sorozat címvédői. Ez komoly teher lehet, mert a Bajnokok Ligája történetében még nem volt olyan együttes, amelyik kétszer egymás után elhódította a serleget. Ha szigorúan vesszük, papíron a spanyolok kapták a legkönnyebb ellenfelet, de a Juventus idén bizonyította, hogy van tartása.

A királyiaknál Modric játékára továbbra sem számíthat Ancelotti, és valószínűleg Benzema sem tud pályára lépni Torinóban. Ellenben Gareth Bale már csereként lehetőséget kapott a Sevilla ellen. Az andalúz csapat nagyot küzdött, de végül a fővárosiak örülhettek, amit Cristiano Ronaldo triplájának köszönhettek. Mindenesetre ez a teljesítmény Olaszországban nagyon kevés lesz. Érdekes, hogy a Real Madrid 4-4-2-es összeállításban lépett pályára, úgy, hogy Sergio Ramos volt a középpályás, ami tőle nem megszokott.

Olvasói sztorik