NB I

A Pápa és a Haladás megy az NB II-be

„Lejátszottuk” az utolsó négy fordulót és megtippeltük a kiesés elleni harc végeredményét; a Pécs izgalmak nélkül bennmarad, a Lombard és a Hali menthetetlen – szerintünk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem sokat változott a helyzet az NB I alsóházában, amióta feltettük a kérdést: ki fog itt kiesni? Ugyanaz az öt klub harcol nagyon szoros versenyben a vonal felett maradásért, és egyelőre egyikük sem nyugodhat meg. Legalábbis a pontszámok alapján, mert a mutatott játék árulkodik bizonyos tendenciákról. Persze, mindez a hajrában még változhat. A Rangadó.hu vette a bátorságot, és megtippelte, hogyan alakul a hátralévő négy forduló az utolsó öt helyezett számára. Mindez – hangsúlyozzuk – csak tipp, játék, nem mondunk ítéletet és nem törünk pálcát senki felett.

A bajnokság a 26. forduló után így áll, ami az alsóházat illeti:

12. Pécsi MFC 22 pont (5 győzelem)

13. Bp. Honvéd 21 pont (4 győzelem)

14. Dunaújváros 20 pont (5 győzelem)

15. Haladás 19 pont (5 győzelem)

16. Lombard Pápa 19 pont (4 győzelem)

Látható, hogy akár egyetlen forduló alatt is megfordulhat ez a minitabella, olyan kicsi a különbség a csapatok között. Most pedig vegyük sorra, melyik csapatnak milyen meccsei vannak hátra, és azokon milyen eredményt várunk!

Lombard Pápa

Hátra van: Pécs (otthon), Debrecen (idegenben), Paks (o), Honvéd (i)

A sereghajtó helyzete igen nehéz: szakmailag is gyenge, amit produkál, alig tud gólt lőni, legutóbb az utolsó percben bukta el a diósgyőri meccsét, financiális problémák vannak a háttérben, morálisan sem túl erős a csapat, amit a legutóbbi edzőbuktatás szépen jelez. Így tippünk szerint már pontot is alig szereznek: a feljövőben lévő, egységesebb pécsiek Pápán is megverik őket, a Debrecen ellen esélytelennek tűnnek, a szintén erősebb Pakssal szemben megszavazunk nekik egy döntetlent hazai pályán, majd az addigra talán még nem biztos bennmaradó Honvéd megveri őket Kispesten. Ezzel pedig a pápaiak mennek is a kiesők közé.

Rangadó-tipp az utolsó négy meccsre: 1 pont, összesen 20 pont, 16. hely

Szombathelyi Haladás

Hátra van: Győri ETO (i), Nyíregyháza (o), MTK (i), Puskás Akadémia (o)

Ez sem egyszerű képlet. Mészöly Géza nyilván mindent megpróbál, de a klub körüli átláthatatlan (vagy nagyon is átlátszó?) kavarások, huzavonák alaposan szétszedték a csapat egységét, ami a Dunaújváros elleni ki-ki meccsen szépen megmutatkozott. Győrben jó esetben egy pont jöhet össze nekik (az ETO sincs éppen a motiváltság csúcsán, alighanem még a Haladásnál is lejjebb süllyednek nyártól…), a Mátyus János által összerakott Nyíregyházát otthon sem verik meg, az MTK ellen az egy pont sem jön össze, és a már elkényelmesedett Puskást hiába győzik le a legvégén, nem tudnak megkapaszkodni az NB I-ben. Új történetnek kell(ene) kezdődnie. (Tegyük hozzá: elvileg a Haladás sorsolása a legkönnyebb, legalábbis a hátralévő ellenfeleik motiváltságát tekintve, így sok minden megtörténhet…)

Rangadó-tipp az utolsó négy meccsre: 5 pont, összesen 24 pont, 15. hely

Dunaújváros PASE

Hátralévő ellenfelek: Diósgyőr (o), Pécs (i), DVSC (o), Paks (i)

Artner Tamás jó tűzoltónak tűnik, ráadásul Dunaújvárosban a hírek szerint van jövőkép, nem is csúnya, így a motivációt és a pszichés tényezőket tekintve összehasonlíthatatlanul jobban állnak, mint a két fentebb tárgyalt csapat. Vagy mint a Diósgyőr, amelyet hazai pályán megvernek, a Péccsel jó kis kiesési rangadón ikszelnek, és bár a Loki ellen elvileg esélytelenek, hazai pályán egy pontra jók lehetnek (pláne, ha a DVSC addigra maradék esélyét is elveszti a bronzéremre), az utolsó fordulóban pedig már tét nélkül játszhatnának egy jót Pakson, de az úgynevezett MVM-rangadó nem lehet tét nélküli, tudjuk miért… Meglesz a bennmaradás.

Rangadó-tipp az utolsó négy meccsre: 5 pont, összesen 25 pont (6 győzelem), 13. hely

Bp. Honvéd

Hátralévő ellenfelek: Kecskemét (o), Videoton (o), Ferencváros (i), Lombard Pápa (o)

Az ellenfelek játékerejét tekintve Marco Rossi csapatának a legnehezebb a sorsolása. A tavasszal remek Kecskemétet fogadják és egy harcos meccsen egy pontot otthon is tartanak ellene. Aztán a már bajnok, de pontrekordra törő Videoton és a szintén menetelő Ferencváros ellen nem jön össze a pont, ám így is két pont előnyük lesz az utolsó kör előtt a kiesőhelyen állókkal szemben – és a Pápát a sorsdöntő hazai meccsen le is gyűrik. Kínkeservesen, de maradnak.

Rangadó-tipp az utolsó négy meccsre: 4 pont, összesen 25 pont (5 győzelem), 14. hely

Pécsi MFC

Hátralévő ellenfelek: Lombard Pápa (i), Dunaújváros (o), Győri ETO (i), Nyíregyháza (o)

Robert Jarni megtanította küzdeni a csapatot, ez a Fradi ellen is látszott. A sorsolásuk is jó, arra tippelünk, hogy a mecsekiek maradnak benn a legsimábban, miután már nem szenvednek vereséget az utolsó négy fordulóban. A Lombardot idegenben verik, a DPASE ellen ikszelnek otthon, ahogy a Győrrel is idegenben – aztán a Nyíregyházával már egy barátságos döntetlen is belefér az utolsó fordulóban.

Rangadó-tipp az utolsó négy meccsre: 6 pont, összesen 28 pont, 12. hely

A 2014–15-ös szezon végeredménye, tippünk szerint tehát a következő:

12. Pécsi MFC 28 pont

13. Dunaújváros 25 pont (6 győzelem)

14. Bp. Honvéd 25 pont (5 győzelem)

15. Haladás 24 pont

16. Lombard Pápa 20 pont

(Pontegyenlőség esetén a több győzelem rangsorol)

Olvasói sztorik