NB I

Könyves a legjobb szezonját futja

A Videoton ellen győztes gólt szerző támadó szerint csapatuk legfőbb erőssége az egység.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este a Paksi FC hazai pályán 1-0-ra legyőzte a bajnok Videoton együttesét, így továbbra is harcban áll a nemzetközi kupaindulást jelentő negyedik helyezéséért. A találkozó egyetlen találatát a szünetben beálló Könyves Norbert szerezte, aki ezzel már kilenc gólnál jár a bajnokságban, és a góllövőlista harmadik helyén szerepel. A 25 éves csatár a Rangadó.hu megkeresésére beszélt a fehérváriak elleni meccsről és az idei szezonjáról.

– Az első félidőben kiegyenlített volt a mérkőzés, nagy helyzetek egyik oldalon sem akadtak. Talán a Videotonnak volt egy fejese, de úgy gondolom, fegyelmezetten védekeztünk, emiatt nem nagyon volt lehetőségük. A második játékrészre ugyanígy jöttünk ki, fegyelmezetten védekeztünk, az egyik kontrából pedig sikerült gólt szereznem. Úgy gondolom, a védekezésünk volt a kulcs. Úgy érzem, a csapat nagyon nagy munkát végzett, utána pedig ült az egyik kontratámadás – mondta Könyves Norbert.

– Kiváló szezont fut idén a Paks, mi áll a sikerek hátterében?
– Egyrészt az edzői stáb, remekül összerakta a mester a csapatot. Mindenki a feladatára koncentrál, és végzi a dolgát. Másrészt pedig nagyszerű a csapatösszhang is. Az egységesség a fő erősségünk.

– Már kilenc gólnál jár a bajnokságban, mennyire elégedett a saját teljesítményével?
– Az ember soha nem lehet elégedett, hiszen mindig minél több gólt akar lőni. A tavasz kezdete annyira nem sikerült jól számomra, játszottam a meccseken, de hat-hét bajnokin keresztül nem sikerült gólt lőnöm. Megvoltak a helyzeteim, de nem tudtam őket értékesíteni. Nagyon örülök, hogy mostanában csereként is jönnek a találatok. Úgy gondolom, eddig ez a legjobb szezonom. Nyolc gólt már rúgtam, a kilencet még sosem értem el, de az utolsó három fordulóban szeretnék még gólt, gólokat lőni.

– Mindössze két ponttal vannak lemaradva a negyedik DVSC mögött. Mire számít az utolsó fordulókban? Mekkora esélyt lát a nemzetközi kupa elérésére?
– Úgy gondolom, nehéz összecsapások várnak ránk. Előbb a Fradival, majd a kiesés ellen menekülő csapatokkal találkozunk, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. Igyekszünk ugyanígy koncentráltan futballozni és megnyerni a meccseket. Ha sikerülne odaérni, akkor nagyon jó lenne a nemzetközi kupában elindulni.

Olvasói sztorik