NB I

Tovább tart a Diósgyőr mélyrepülése

Könyves Norbert duplájával a Paks 2-1-re győzött a Diósgyőr otthonában az élvonal 22. fordulójában.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Diósgyőri VTK – Paksi FC 1-2 (0-0)
Diósgyőr, 2700 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Antal B. – Okuka, Szalai V., Németh M., Huszics – Koman, Krsztics (Barczi, a szünetben) – Marjanovics (Jenner, a szünetben), Grumics, Gosztonyi (Bacsa, 75.) – Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Paks: Csernyánszki – Vági, Gévay, Rodenbücher, Báló – Tamási (Könyves, 71.), Kesztyűs (Hahn, 79.) – Bertus, Balázs Zs. (Kiss T., 83.), Bartha – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Griffiths (69.), illetve Könyves (77., 85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A diósgyőri és a paksi kezdőkapus sem tudta vállalni a játékot a két csapat szombat esti meccsén az élvonal 22. fordulójában. A hazaiaknál Ivan Rados helyett Antal Botond, a vendégeknél pedig Molnár Péter helyett Csernyánszki Norbert védett.

Lendületes mezőnyjáték jellemezte az első félidőt, mindez azonban nem társult veszélyes lehetőségekkel. Olyannyira, hogy az első komoly helyzetre a 28. percig kellett várni, akkor a borsodiak védelmi rövidzárlatát kihasználva Balázs Zsolt kilépett, nagy helyzetbe került, de éles szögből az oldalhálóba lőtt. A szünet előtt Okuka remek passzát Gosztonyi válthatta volna gólra, de a tizenhatoson belül luftot rúgott. A lefújás előtti másodpercekben a DVTK két játékosa, Koman Vladimir és Miroszlav Grumics látványosan összeveszett egymással a pálya közepén. A szünetben kettőt cserélt Tomiszlav Szivics, de a konfliktus mindkét szereplőjét a pályán hagyta.

Az 53. percben Griffiths lőtt a tizenhatoson kívülről, Csernyánszki vetődve védett. A 69. percben ismét a kétszázadik élvonalbeli meccsét játszó Rodenbücher hibázott, ezt kihasználva Griffiths kilépett, és a kapus alatt a hálóba lőtt (1-0). A túloldalon Haraszti veszélyeztetett, de labdája fölé ment, majd a 77. percben Vági András sikeres fejpárbaja után az őrizetlenül hagyott Könyves Norbert a hálóba lőtt (1-1). Ezután Hahn János beadását Antal Botond vetődve kiütötte, Könyves lába előtt pedig elpattogott a labda.

Az egyenlítőgól után is támadásban maradtak a tolnaiak, és a 85. percben ismét eredményesek voltak: Báló Tamás passzát Könyves nagy erővel, laposan a hálóba lőtte (1-2). A 88. percben Antal Botondnak kellett nagyot védenie Haraszti mély beadása után, majd Hahn lövése akadt el. A paksiak némi meglepetésre, de összességében megérdemelten nyertek idegenben.

– Abszolút nem érdemelt még döntetlent sem a Diósgyőr, ebből következik, hogy megérdemelten nyert a Paks, mert jól szervezetten, fegyelmezetten futballozott, jogosan vitte el a három pontot. Az első félidő, majd a gól után sem játszott úgy a csapat, ahogy kellett volna. Az ellenfél hibájából szereztünk gólt, de joggal várták az emberek, hogy ettől megélénkül a játékunk, és a remek hangulatban megnyugszik az együttes, de nem ez történt. Mentálisan erősebb a Paks, amely jó formában van, és most is bizonyította, hogy képes ilyen teljesítményre, képes megfordítani idegenben egy rangadót. A DVTK ezzel szemben nyögvenyelősen futballozott, nem éreztem rajta az átütőerőt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

Olvasói sztorik