NB I

Nem ezért lett bajnok a Videoton…

Az aranyérmes székesfehérváriak 1-0-ra kikaptak a Paks otthonában az élvonal 27. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Paksi FC – Videoton FC 1-0 (0-0)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Berke
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kesztyűs (Tamási, 81.), Kecskés (Hahn, 65.) – Haraszti, Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Könyves, a szünetben). Edző: Csertői Aurél
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Fejes A., Stopira – Simon Á., Trebotics – Gyurcsó (Oliveira, 81.), Nikolics, Álvarez (Kovács I., 65.) – Feczesin (Ivanovszki, 69.). Edző: Joan Carrillo Milan
Gólszerző: Könyves (80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A szezon egyik meglepetéscsapatának számító Paks a bajnoki címét egy héttel ezelőtt biztosító Videotont fogadta az élvonal 27. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén. A kezdés előtt a hazaiak rendkívül sportszerűen köszöntötték az aranyérmeseket.

A 17. percben Gyurcsó beadását Feczesin néhány lépésről, éles szögből fejelte kapura, a labda alig ment mellé. A 35. percben Feczesin fejesét Lenzsér a gólvonalról vágta ki. A küzdelmes, de meglehetősen unalmas első félidőben mindössze ezt a két helyzetféleséget jegyezhettük fel.

Az 54. percben egy fehérvári labdavesztés után Bartha sprintelt a kapu felé, majd remekül passzolt Könyves elé, aki nem tudott a hálóba továbbítani, Calatayud védett. Tíz perccel később Haraszti szabadrúgása suhant el a keresztléc fölött. A 75. percben Fejes András fejelt a kapu mellé, ezután Ivanovszki lőtt mellé.

A túloldalon Haraszti lövését Calatayud kiütötte, az érkező Könyves pedig a hálóba továbbított (1-0).

A székesfehérváriak a bajnoki címük tudatában lejátszott első meccsükön meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottak, nagyon feltűnő volt, hogy számukra ez már egy tét nélküli találkozó. Nem azért lettek bajnokok, mert korábban is így játszottak, de a háttérben zajló események nyilván akarva-akaratlanul befolyásolják a játékosokat.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Nagyon szomorú vagyok, mert igazolódott, amit nagyon nem szerettem volna. Egy csapat, amelynél ilyen háttérmunka zajlik, ilyen anyagi támogatottság mellett, ahol ilyen komoly célok vannak, nem engedheti meg magának, hogy ennyire félvállról vegyen, amatőr szinten kezeljen egy bajnoki mérkőzést, és így kiengedje a kezéből. Cinikusan, de nem kis túlzással azt mondhatnám, hogy elszórakozták a meccset, az volt a fontos számukra, hogy ne sérüljön meg senki. Le kellett játszani ezt a találkozót, mert muszáj, hiszen kiírták erre a hétre.

A múlt héten bajnokok lettek, úgyhogy ez csak egy szükséges rossz, amit meg kell csinálni. Szakmailag értékelhetetlen volt. Nem tudom, a vezetők hoznak-e szankciót, de úgy láttam, az edző akart leginkább nyerni a fehérváriak közül, ő volt egyedül ideges. Több labdát adtak el, mint a legmenőbb sportbolt. Nem találok szavakat, nagyon bosszantó, ami történt. Azt hittem, sokkal profibb ez a társaság. Nincs vége a bajokságnak azzal, hogy négy fordulóval a vége előtt megnyerték. A csúcsok megdöntése, a minél nagyobb fölénnyel megszerzett aranyérem nemes cél lehetne.

A Paks számára sem volt különösebb tétje a meccsnek, de meg akarták mutatni, hogy meg tudják verni a bajnokot. A saját képességeik szerint mentek előre, és van egy fanatikus edzőjük, aki belehajtja őket a sikerbe. Ha egyszer leereszt egy csapat, onnan nehéz felállni, márpedig a Videotonra vár még egy nagyon fontos kupadöntő májusban…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!