NB I

Kapuskiállítás után vesztett a Pécs

Gyakorlatilag az egész mérkőzést emberhátrányban töltötte a PMFC, amely 2-0-ra kikapott Pakson.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Paksi FC – Pécsi MFC-Matias 2-0 (2-0)
Paks, 1300 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Gévay, Báló – Kesztyűs B. (Lenzsér, 82.), Bertus – Könyves, Balázs Zs., Bartha (Kecskés, 73.) – Haraszti (Hahn, 73.). Edző: Csertői Aurél
Pécs: Polekszics – Nagy J., Balogh B., Csausics, Uzoma – Horváth A., Pauljevics – Fröhlich (Gőcze, 9.), Weitzer (Rácz F., a szünetben), Szatmári – Makrijev (Frank, 67.). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Báló (tizenegyesből 9.), Könyves (32.)
Kiállítva: Polekszics (5.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesés ellen küzdő Pécs a tavasszal kimondottan jó formában lévő Paks otthonába látogatott az élvonal 23. fordulójában, szombat este.

Az ötödik percben Kulcsár Dávid kiugratta Balázs Zsoltot, aki a kilépő kapus felett átemelte a labdát, Polekszics azonban rávetődve buktatta őt. A játékvezető azonnal kiállította a pécsiek montenegrói kapusát, és büntetőt ítélt, amelyet Báló Tamás értékesített (1-0). A 15. percben Pauljevics vállalkozott lövésre húsz méterről, Molnár Péter kitolta a labdát, a kipattanóra érkezett Makrijev, de a védője elpöckölte előle.

A 23. percben Szatmári cselezte be magát a tizenhatosra, majd éles szögből a hosszú felső sarok irányába tekert, labdája nem sokkal ment mellé. A túloldalon Könyves közeli lövését Gőcze bravúrral szögletre mentette. A sarokrúgást Rodenbücher csúsztatta a keresztlécre. A 28. percben is Könyves növelhette volna a hazaiak előnyét, de az oldalhálót találta telibe. Két perccel később egy keresztlabdát Bartha lekészített a tizenhatoson belül, Könyves lövése a kapufa mellett ment el. Aztán a 32. percben már nem hibázott: a tétovázó pécsi védők között Könyves kilépett, majd elfektette a kapust és az üres kapuba lőtt (2-0)

A második felvonás is paksi rohamokkal kezdődött, az 52. percben például Gévay fejelt közelről, de Gőcze szögletre ütötte a labdát. Öt perccel később Bartha továbbította a labdát Bertus elé, aki egy pattanás után tíz méterről lőtt, a pécsi kapus azonban hárított. Minden túlzás nélkül: egy kapura játszottak a tolnaiak; amennyiben a vendégekhez került a labda, zavar támadt, és rossz passzok miatt máris elvesztették. A 77. percben Gőcze és Hahn csúszott össze szerencsétlenül a tizenhatoson belül, a vendégek cserekapusának láthatóan komoly fájdalmai voltak. Ápolás miatt állt a játék, de végül folytatni tudta a játékot.

A hajrában a hazaiak és a vendégek is elpuskáztak egy-egy lehetőséget, majd Csausics szabadrúgása suhant el a kapufa melle, így maradt a 2-0-shazai siker – tudósított a PMFC honlapja.

– Nagyon korán kiállították a Pécs kapusát, ez nagyban befolyásolta a mérkőzés további részét, mert úgy éreztem, hogy a vendégek elvesztették a hitüket. Nem tudtak kibontakozni helyzeteket kialakítani, ezért veszélytelenek voltak a kapunkra. Mi viszont rengeteg helyzetét kidolgoztunk, sokkal nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, de sajnos rossz volt a helyzetkihasználásunk – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kecskés Tamás, a Pécs korábbi, a Paks jelenlegi játékosa.

Olvasói sztorik