NB I bajnokok ligája

Torghelle focizik és barátkozik

Válogatott játékosokkal ünnepelték a Foci és a Barátság Napját az MTK és a Vasas fiataljai.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Torghelle Sándor és Kanta József korábbi válogatott labdarúgók társaságban ünnepelték a Foci és a Barátság Nemzetközi Napját az MTK és a Vasas fiatal futballistái kedden, a Vasas pasaréti sportcentrumában.

A Bajnokok Ligája egyik főszponzora, a Gazprom a Foci a Barátságért program részeként hívja fel a figyelmet olyan alapvető tradíciók fontosságára, mint a sportszerűség, a béke, az egészség és az elkötelezettség. Ennek az eseménysorozatnak a keretében látogathat ki a június 6-i Bajnokok Ligája-döntőre az MTK U14-es korosztályos bajnokcsapata is.

A keddi eseményen elhangzott, hogy a Foci és a Barátság Nemzetközi Napját második alkalommal rendezik meg, s összesen 24 országban ünnepelnek a fiatal játékosok. Ennek apropóján barátságos mérkőzést játszott egymással a Vasas és az MTK utánpótlás együttese.

Az eseménynek világszerte része volt a program jelképévé vált barátság-karkötők átadása, amelyek a toleranciát, az egyenlőséget, és az egészséges életmódot jelképezik.

– Magam is a Sándor Károly Akadémia növendéke voltam, így tudom, hogy a profi akadémiai képzés fantasztikus lehetőségeket kínál a gyerekeknek. A programban résztvevők olyan klubok játékosaival találkozhatnak, és játszhatnak majd Berlinben, mint a Lazio vagy a Chelsea, így közvetlenül tapasztalhatják, miben más a külföldi akadémisták játékstílusa – mondta Kanta József.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!