Hírek

Londonba mennek a Vasas-fiatalok

A helyszínen, a londoni Wembley-stadionban tekintheti meg a Vasas Kubala Akadémia U14-csapata a Bajnokok Ligája döntőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A klub szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a fiatalok a Gazprom „Foci a barátságért” programján vesznek részt a brit fővárosban péntektől vasárnapig. A nagyszabású rendezvényen több ország korosztályos csapata szerepel, és hívja fel a figyelmet a labdarúgás szerepére olyan alapvető értékek közvetítésében, mint az egészséges életmód, barátság, egyenlőség, tolerancia. A delegáció tagjai találkozhatnak többek között Franz Beckenbauerrel, a németek legendás játékosával is.

Az indulás előtt rendezett nyilvános edzésen a program hazai nagykövete, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje is részt vett.

– Ma valóban nagyon fontos hangsúlyozni azokat az értékeket, amelyeket ez a program felsorakoztat, ezért támogatom én is ezt a kezdeményezést és a londoni fórumot – hangsúlyozta Buzánszky, aki az Aranycsapattal 60 évvel ezelőtt ugyancsak a Wembley-stadionban játszotta az azóta sporttörténelmivé vált mérkőzést, a 6-3-at.

Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a nemzetközi fórum azért is értékes számukra, mert a fiatal játékosokkal és a szurkolókkal egyaránt segíthet megértetni, hogy a pályán ellenfelek és nem ellenségek játszanak egymással, akiket minden körülmények között megillet a tisztelet.

A szombati BL-döntőben két német csapat, a Bayern München és a Borussia Dortmund találkozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik