Hírek bajnokok ligája

A Vasas Kubala Akadémia is ott lesz BL-döntőn

Az angyalföldi küldöttség élőben láthatja a Bajnokok Ligája-döntőt Lisszabonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Május 23-án indul Portugáliába a Vasas Kubala Akadémia csapata, hogy képviselje Magyarországot a Foci a barátságért programban. A háromnapos rendezvény során a fiataloknak alkalmuk lesz összemérni az erejüket Bulgária, az Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Franciaország, Hollandia, Horvátország Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Szerbia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna ifjúsági csapataival. Találkozhatnak ezen kívül az esemény fővédnökével, Franz Beckenbaurrel, valamint a Benfica csapatának játékosaival, majd újdonsült társaikkal együtt élőben izgulhatják végig a Bajnokok Ligája döntőjét az Estádio da Luz stadionban.

A Foci a barátságért társadalmi támogató programot a Gazprom, az UEFA Bajnokok Ligájának hivatalos támogatója szervezi saját, Gazprom a Gyermekekért társadalmi programjának kertén belül. A program célja, hogy a különböző országok gyermekeit barátságra, toleranciára nevelje, és a labdarúgáson keresztül terjessze az egyenlőség és az egészséges életvitel szellemiségét. Alapelvei a tradíció, béke, barátság, győzelem, egészség, egyenlőség, sportszerűség és az elhivatottság. A projekt csúcspontja idén a II. Nemzetközi Gyermekfórum lesz Lisszabonban, ahol 16 ország, csapatai találkoznak majd, köztük a szervezők meghívására, eddigi eredményeik alapján a Vasas Kubala Akadémia gyermek labdarúgói.

Magyarországon Mészöly Géza szövetségi edző állt idén a kezdeményezés mellé, átvéve a stafétabotot az előző évben védnök Buzánszky Jenőtől. A Foci a barátságért programot az MLSZ Grassroots programja is támogatja. A program keretén belül idén első alkalommal hirdették meg április 25-ét a Foci és Barátság Napjaként, amelyet a programban részt vevő 16 országban megünnepeltek. Magyarországon a Vasas Kubala Akadémia barátságos mérkőzést játszva üdvözölte a kezdeményezést, korosztályos csapata a Hajdúnánás FK fiatal labdarúgóival mérte össze az erejét.

A csapatokhoz minden országból csatlakozik a Riporter vagyok! nemzetközi gyermekújságíró verseny helyi győztese is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik